Vesta, aproape intactă, pătată şi puţin ruptă, evaluată la o sumă cuprinsă între 60.000 şi 80.000 de dolari, a fost găsită de un fermier, John James Dunbar, pe ţărmul Halifax, după ce vaporul s-a scufundat, lângă Grand Banks, Newfoundland.
Pe 15 aprilie 1912, pachebotul Titanic s-a izbit de un aisberg şi s-a scufundat în mai puţin de trei ore de la ciocnire, iar accidentul a provocat moartea a 1.500 de persoane.
Christie’s a mai vândut un obiect de acelaşi tip, anul trecut, la Londra, pentru 119.000 de dolari.
Gregg Dietrich, de la Casa Christie’s, a spus că vesta – probabil una dintre cele şase care mai există în lume – pare nefolosită pentru că benzile pentru umeri sunt intacte. Majoritatea pasagerilor de pe Titanic au tăiat aceste benzi de umeri pentru a scoate mai uşor vestele de pe pielea lor rănită. Specialistul a indicat că aceste veste de salvare erau atât de grele încât mulţi supravieţuitori şi multe victime de pe Titanic şi-au rupt maxilarul din cauza lor când au sărit de pe navă în apă.
Dietrich a adăugat că obiectele care au legătură cu Titanic sunt încă foarte căutate pentru că tragedia a fost atât de mare şi pentru că a constituit una dintre ştirile de interes mondial.
După licitaţa de anul trecut, Christie’s a fost inundată de oferte de licitaţii, însă 99% dintre obiectele aduse de oameni s-au dovedit a fi reproduceri.
Vesta care a fost vândută miercuri la licitaţie provinea de la familia MacQuarrie din Noua Scoţie, Canada, care o are de mai multe generaţii. Dietrich spune că obiectul a fost autentificat de specialişti.