J.K. Rowling îşi foloseşte din nou pseudonimul literar masculin pentru a lansa un roman poliţist

Romanciera britanică J.K. Rowling, autoarea seriei "Harry Potter", va folosi din nou pseudonimul Robert Galbraith pentru a scrie un roman poliţist, care se va intitula "The Silkworm".

Urmărește
225 afișări
Imaginea articolului J.K. Rowling îşi foloseşte din nou pseudonimul literar masculin pentru a lansa un roman poliţist

J.K. Rowling (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Noul roman al celebrei scriitoare începe atunci când un romancier, Owen Quine, este asasinat, după ce a realizat o serie de descrieri răutăcioase la adresa tuturor cunoscuţilor săi, în manuscrisul la care lucra. Cormoran Strike, poliţistul pe care J.K. Rowling l-a prezentat cititorilor în primul ei roman scris sub pseudonimul Robert Galbraith, "The Cuckoo's Calling", este angajat de soţia lui Owen Quine pentru a investiga moartea soţului ei şi eventualele legături pe care crima respectivă le avea cu acel manuscris, informează contactmusic.com.

"The Silkworm" este cel de-al doilea roman pe care J.K. Rowling îl scrie sub pseudonim, fiind, totodată, al treilea ei roman care se adresează publicului adult şi al 10-lea roman din cariera sa.

Se pare că J.K. Rowling a îmbrăţişat pe deplin publicitatea care i-a fost făcută după ce presa a aflat că Robert Galbraith era un pseudonim al ei. Celebra romancieră a fost deconspirată în calitatea ei de autoare a primului roman semnat cu pseudonimul Robert Galbraith, "The Cuckoo's Calling", de jurnaliştii de la Sunday Times, după ce un partener de la firma de avocatură cu care se află sub contract le-a dezvăluit prietenilor soţiei sale adevărata identitate a autorului acelui roman.

J.K. Rowling a dat în judecată acel cabinet de avocatură, de la care a primit scuze publice şi plata cheltuielilor de judecată, însă publicitatea creată în jurul procesului a acţionat în beneficiul romanului. "The Cuckoo's Calling" a înregistrat vânzări spectaculoase şi a urcat direct pe primul loc în topul bestsellerurilor din Marea Britanie, după ce presa a aflat că J.K. Rowling era adevăratul autor al cărţii.

Înainte ca această mică farsă să fie descoperită, cartea a fost salutată de criticii literari britanici, care au lăudat "sensibilitatea cu care un scriitor de sex masculin a scris o carte dintr-o perspectivă feminină".

Data la care va fi publicat romanul The Silkworm" urmează să fie anunţată în viitorul apropiat.

Seria "Harry Potter" reprezintă unul dintre cele mai mari succese editoriale din lume, întrucât romanele din această saga s-au vândut în peste 450 milioane de copii. Adaptarea cinematografică a seriei a avut la fel de mare succes, generând încasări de peste 7 miliarde de dolari.

În vârstă de 48 de ani, J.K. Rowling, care înainte de a-şi publica romanele din seria "Harry Potter" era o mamă singură ce trăia din ajutorul social, are o avere de aproximativ un miliard de dolari, potrivit revistei Forbes. Totodată, ea este considerată una dintre cele mai influente femei britanice şi a fost distinsă cu Ordinul Imperiului Britanic pentru servicii deosebite aduse literaturii pentru tineri, dar şi cu Legiunea de Onoare, în Franţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici