Jacqueline Bisset, prezentă la premiera de gală a filmului "Tatăl fantomă" de Lucian Georgescu

Actriţa Jacqueline Bisset a fost prezentă la premiera de gală a filmului "Tatăl fantomă", de Lucian Georgescu, joi seară, la Cinema Studio din Capitală, alături de nume precum Bogdan Naumovici, Tudor Giurgiu şi Ada Solomon.

Urmărește
465 afișări
Imaginea articolului Jacqueline Bisset, prezentă la premiera de gală a filmului "Tatăl fantomă" de Lucian Georgescu

Jacqueline Bisset, prezentă la premiera de gală a filmului "Tatăl fantomă" de Lucian Georgescu (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Actriţa britanică Jacqueline Bisset a fost invitata specială a Festivalului de Film Transilvania (TIFF) de anul trecut.

La Cinema Studio, foaierul a fost amenajat în spiritul filmului, spectatorii putând admira o motocicletă al cărei pasager era o gâscă - una dintre scenele din filmul "Tatăl fantomă".

Road-movie iniţiatic, "Tatăl fantomă" are un punct de plecare nuvela "Almost Oriental" a scriitorului şi scenaristului american Barry Gifford ("Wild at Heart", "Lost Highway", "Perdita Durango"), care, de altfel, are şi o scurtă apariţie specială în film.

O comedie dulce-amară, filmul spune o dublă poveste de dragoste: pe de o parte, cea dintre profesorul american Robert Traum (Marcel Iureş, într-un rol deopotrivă impresionant şi inedit), reîntors în ţara natală a tatălui şi unchiului său - unul, celebru romancier, celălalt, gangster din Chicago -, şi Tania (Mihaela Sîrbu) şi, pe de altă parte, dragostea pentru cinematograful de altă dată, nomad, popular, naiv şi generos.

Alături de Marcel Iureş şi Mihaela Sîrbu, în film mai joacă Valer Delakeza, Mihai Constantin, Mimi Brănescu, Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Nicodim Ungureanu, Vitalie Bantas, Marcello Cobzariu şi Mirela Oprişor.

"Tatăl fantomă" reprezintă debutul în lungmetraj al lui Lucian Georgescu, scenarist, producător, critic de film (membru FIPRESCI), conferenţiar la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti.

Filmul a fost prezentat în avanpremieră în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania 2011 şi va rula în cinematografele româneşti începând de vineri.

"Tatăl fantomă" este distribuit în România de Transilvania Film.

Născută în 1944, în Marea Britanie, Jacqueline Bisset are o carieră impresionantă, ce cuprinde peste 80 de apariţii în filme de cinema şi producţii TV. Star al marelui ecran încă din anii '60, Jacqueline Bisset s-a făcut remarcată rapid, reuşind să câştige aprecierea criticii şi publicului deopotrivă, prin rolurile sale pline de forţă şi farmec.

Rolul care a făcut-o celebră este cel al iubitei lui Steve McQueen în filmul de acţiune "Locotenentul Bullitt", lansat în 1968. Anul următor îi va aduce prima nominalizare la Globurile de Aur, la categoria "starul debutant al anului", pentru interpretarea ei din "The Sweet Ride". Jacqueline Bisset a fost unul din numele mari de pe afişul savuroasei comedii "Aeroportul/ Airport", în regia lui George Seaton, nominalizată la nouă categorii ale premiilor Oscar 1971, printre care şi "cel mai bun film". Recunoaşterea europeană a obţinut-o în 1973, când apare în "Noaptea americană/ La nuit americaine" a lui François Truffaut, film ce îi asigură un binemeritat loc între cei mai importanţi actori ai perioadei.

A jucat alături de unii dintre cei mai mari actori ai ultimelor decenii. Numele său a apărut pe afişele filmelor "The Life and Times of Judge Roy Bean" şi "When Time Ran Out", alături de Paul Newman. Totodată, Albert Finney, Mickey Rourke, Anthony Perkins şi Michael York i-au fost colegi de distribuţie în mai multe producţii. A lucrat pentru regizori precum François Truffaut, Claude Chabrol, John Huston, Stanley Donen, Sidney Lumet şi George Cukor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici