- Home
- Life-Inedit
- WASHINGTON, (24.06.2011, 13:58)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
James Cameron, "explorator rezident" la National Geographic. Ce va face regizorul în noua funcţie
Cineastul canadian James Cameron, regizorul unor filme cu mare succes de casă, precum "Titanic" şi "Avatar", şi-a realizat, joi, un vis din copilărie, primind tiltlul de "explorator rezident" din partea prestigioasei reviste National Geographic.
Urmărește
135 afișări
James Cameron, "explorator rezident" la National Geographic. Ce va face regizorul în noua funcţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Să fiu numit explorator este o mare onoare şi un rezultat la fel de uimitor ca atunci când eşti premiat cu Oscar de către Academia de film americană", a declarat James Cameron.
James Cameron a intrat astfel în cercul restrâns de exploratori pentru National Geographic, în acelaşi timp cu specialistul spaniol în ecologie marină Enric Sala.
"Fiind adolescent, nu visam la nimic altceva decât să devin un explorator al oceanelor. De fapt, la vârsta de 16 ani, locuind într-un orăşel din Canada, aflat la o distanţă de 800 de kilometri de ocean, mi-am luat licenţa în scufundări marine", a adăugat cineastul canadian.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
În noua lui calitate de "explorator rezident", James Cameron va pilota un submarin de mici dimensiuni care va putea să coboare la adâncimi de până la 11.000 de metri, pentru a vizita "o parte a oceanului, niciodată observată de om şi abia zărită prin lentilele camerelor robotizate".
James Cameron participă la construcţia acestui mic submarin cu un singur loc şi va fi unul dintre cei doi piloţi care vor plonja succesiv în celebra Groapă a Marianelor din Oceanul Pacific, cu cea mai mare adâncime cunoscută de pe Terra.
Micul submarin se va scufunda cu o viteză de 6 - 7 ori mai mare în comparaţie cu majoritatea submarinelor actuale ce au la bord un echipaj uman, a căror viteză medie de coborâre este de 30 de metri/ minut.
"Obiectivul nostru este de a ajunge pe fundul oceanului în mai puţin de o oră, ceea ce ne va permite să petrecem acolo şase sau şapte ore pentru diverse cercetări ştiinţifice, să facem fotografii, să recoltăm eşantioane sau să descoperim noi specii", a declarat James Cameron.
Miliardarul britanic Richard Branson lucrează şi el la producerea unui submarin "înaripat", care urmează să exploreze cele mai mari adâncimi din oceanele planetei noastre. Însă, proiectul său vizează doborârea unor recorduri, în timp ce obiectivul lui James Cameron este de a "explora, cerceta şi face fotografii" pe fundul oceanului şi de a realiza un film documentar pentru National Geographic.
Regizorul canadian James Cameron este considerat un expert în domeniul filmărilor care folosesc tehnologii revoluţionare. Lungmetrajele "Avatar" şi Titanic", regizate de Cameron, sunt filmele cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei - 2,78 miliarde de dolari, respectiv 1,84 miliarde de dolari.
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:07
-
astăzi, 10:01
Victor Negrescu: Am securizat pentru 2024 un buget UE record, cu 6% mai mare decât anul acesta