James Cameron, "explorator rezident" la National Geographic. Ce va face regizorul în noua funcţie

Cineastul canadian James Cameron, regizorul unor filme cu mare succes de casă, precum "Titanic" şi "Avatar", şi-a realizat, joi, un vis din copilărie, primind tiltlul de "explorator rezident" din partea prestigioasei reviste National Geographic.

Urmărește
135 afișări
Imaginea articolului James Cameron, "explorator rezident" la National Geographic. Ce va face regizorul în noua funcţie

James Cameron, "explorator rezident" la National Geographic. Ce va face regizorul în noua funcţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Să fiu numit explorator este o mare onoare şi un rezultat la fel de uimitor ca atunci când eşti premiat cu Oscar de către Academia de film americană", a declarat James Cameron.

James Cameron a intrat astfel în cercul restrâns de exploratori pentru National Geographic, în acelaşi timp cu specialistul spaniol în ecologie marină Enric Sala.

"Fiind adolescent, nu visam la nimic altceva decât să devin un explorator al oceanelor. De fapt, la vârsta de 16 ani, locuind într-un orăşel din Canada, aflat la o distanţă de 800 de kilometri de ocean, mi-am luat licenţa în scufundări marine", a adăugat cineastul canadian.

În noua lui calitate de "explorator rezident", James Cameron va pilota un submarin de mici dimensiuni care va putea să coboare la adâncimi de până la 11.000 de metri, pentru a vizita "o parte a oceanului, niciodată observată de om şi abia zărită prin lentilele camerelor robotizate".

James Cameron participă la construcţia acestui mic submarin cu un singur loc şi va fi unul dintre cei doi piloţi care vor plonja succesiv în celebra Groapă a Marianelor din Oceanul Pacific, cu cea mai mare adâncime cunoscută de pe Terra.

Micul submarin se va scufunda cu o viteză de 6 - 7 ori mai mare în comparaţie cu majoritatea submarinelor actuale ce au la bord un echipaj uman, a căror viteză medie de coborâre este de 30 de metri/ minut.

"Obiectivul nostru este de a ajunge pe fundul oceanului în mai puţin de o oră, ceea ce ne va permite să petrecem acolo şase sau şapte ore pentru diverse cercetări ştiinţifice, să facem fotografii, să recoltăm eşantioane sau să descoperim noi specii", a declarat James Cameron.

Miliardarul britanic Richard Branson lucrează şi el la producerea unui submarin "înaripat", care urmează să exploreze cele mai mari adâncimi din oceanele planetei noastre. Însă, proiectul său vizează doborârea unor recorduri, în timp ce obiectivul lui James Cameron este de a "explora, cerceta şi face fotografii" pe fundul oceanului şi de a realiza un film documentar pentru National Geographic.

Regizorul canadian James Cameron este considerat un expert în domeniul filmărilor care folosesc tehnologii revoluţionare. Lungmetrajele "Avatar" şi Titanic", regizate de Cameron, sunt filmele cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei - 2,78 miliarde de dolari, respectiv 1,84 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici