Jimmy Page, premiat în cadrul galei Mojo Awards 2010

Jimmy Page, fostul chitarist al trupei Led Zeppelin, a fost inclus în Mojo Hall of Fame, în cadrul galei anuale a premiilor Mojo, ce au fost decernate la Londra, joi, în urma voturilor exprimate de cititorii acestei reviste, informează contactmusic.com.

15 afișări
Imaginea articolului Jimmy Page, premiat în cadrul galei Mojo Awards 2010

Jimmy Page, premiat în cadrul galei Mojo Awards 2010 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Celebrul rocker a fost premiat în cadrul acestei gale pentru contribuţia adusă industriei muzicale.

În cadrul galei Mojo Awards 2010, piesa "Fire" a trupei Kasabian a fost desemnată "cântecul anului", iar albumul "Truelove's Gutter" al muzicianului Richard Hawley a fost votat "cel mai bun album al anului".

Chitaristul Duane Eddy a fost recompensat cu Icon Award.

Gala Mojo din 2010 a fost o celebrare a stilului anilor 1980. Albumul de debut al trupei The Stone Roses, lansat în 1989, a fost desemnat câştigătorul categoriei Classic Album, iar fostul solist al grupului Soft Cell, Marc Almond, a ieşit învingător la categoria Mojo Hero.

Muzicianul francez Jean Michel Jarre a primit în cadrul galei de la Londra premiul Lifetime Achievement.

Pentru a rămâne în atmosfera anilor 1980, Julian Cope şi membrii trupei britanice Teardrop Explodes s-au reunit pe scenă pentru prima oară de la destrămarea grupului în 1982. Julian Cope şi colegii săi Gary Dwyer, David Balfe şi Alan Gill, au fost recompensaţi cu Mojo Inspiration Award pentru "impactul şi spiritul lor de inovaţie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici