- Home
- Life-Inedit
- LISABONA, (21.02.2012, 13:09)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
John Malkovich joacă, în Portugalia, în ultimul film al cineastului Raoul Ruiz
Actorul John Malkovich a început să joace, în Portugalia, în filmul "Débâcle", un proiect al cineastului chilian Raoul Ruiz - întrerupt după moartea acestuia în vara anului 2011 -, căruia starul american i-a adus un omagiu emoţionant, luni, la Lisabona.
Urmărește
163 afișări
John Malkovich (Imagine: Mediafax foto/AFP)
"Nu pot să exprim în cuvinte unicitatea lui Raoul. Avea o viziune cinematografică deosebită, o privire singulară, o manieră de a filma pe care nimeni nu poate să o înlocuiască", a declarat John Malkovich, cu ocazia unei întâlniri cu publicul organizată la Lisabona.
După dispariţia regizorului franco-chilian, vara trecută, la Paris, producătorul portughez de film Paulo Branco a anunţat că intenţionează să ducă la bun acest film despre invaziile napoleoniene în Portugalia. Proiectul a fost reluat spre sfârşitul anului trecut de văduva cineastului, Valeria Sarmiento.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul plănuia să îl asasineze pe Trump înainte de realegerea sa ca Președinte. Procurorii federali din Manhattan acuză agenții IRGC de complot
-
S-a aflat cine a fost mai întâi dintre ou şi găină
-
FBI dezvăluie că a dejucat un complot iranian pus la cale să-l ucidă pe Trump
-
Războiul din Ucraina, ziua 989. Discuţie în 3, Trump-Zelenski-Musk / Putin spune că propunerile lui Trump privind Ucraina merită atenţie / SUA vor trimite Kievului 6 miliarde de dolari în ajutor militar până la finalul mandatului lui Biden
"Este dificil, dar trebuie să facem acest film pentru el", a declarat Valeria Sarmiento.
Înainte de acest proiect cinematografic, în care joacă numeroşi actori portughezi, dar şi francezi - Catherine Deneuve, Isabelle Huppert şi Michel Piccoli -, regizorul chilian turnase în Portugalia celebrul său "film-fluviu" care are o durată de patru ore şi 26 de minute, "Misterele Lisabonei", care descrie viaţa aristocraţiei lusitane în secolul al XIX-lea.
Pasionat de literatură, Ruiz a studiat dreptul şi teologia, înainte de a scrie numeroase piese de teatru. Şi-a prezentat primul lungmetraj, "Trois tigres tristes", ce spune poveştile de viaţă a trei personaje care trăiesc în Santiago de Chile, la Festivalul de Film de la Locarno, în 1969, fiind recompensat cu Leopardul de Aur.
Opera sa cinematografică, plină de credinţă şi inovatoare pe plan formal şi intelectual, era în acelaşi timp onirică şi a fost influenţată în mod evident de operele unor celebri romancieri din America Latină, precum Gabriel Garcia Marquez şi Jorge Borges.
Raoul Ruiz a regizat "Trois vies et une seule mort" în 1995, în care Marcello Mastroianni a interpretat unul dintre ultimele sale roluri. Selecţionat în competiţia oficială la Cannes, acest film l-a făcut celebru pe Ruiz pe scena internaţională.
Raoul Ruiz l-a descoperit pe actorul francez Melvil Poupaud, oferindu-i primul său rol într-un film, în "La ville des pirates" (1984), înainte de a-i oferi roluri în alte zece filme, printre care se remarcă "Dans un miroir" (1986) şi "Génealogies d'un crime"" (1997).
Cineastul franco-chilian a semnat, de altfel, şi adaptările cinematografice ale unor romane celebre, precum "Le temps retrouvé" (1998), după "În căutarea timpului pierdut", de Marcel Proust, cu actriţa franceză Catherine Deneuve în rolul Odette şi cu americanul John Malkovich în rolul baronului Charlus, şi "La Maison Nucingen", după Honore de Balzac, cu actriţa franceză Elsa Zylberstein.
John Malkovich, născut în 1953, este actor, producător şi regizor, a apărut în ultimii 25 de ani pe afişele a peste 70 de lungmetraje şi a fost de două ori nominalizat la premiul Oscar, pentru rolurile din "Locuri în inimă/ Places in the Heart" (1984) şi "În bătaia puştii/ In the Line of Fire" (1993).
Citește pe alephnews.ro: Trump, Zelenski și Elon Musk au discutat la telefon despre războiul din Ucraina. Convorbirea a avut loc înainte de orice discuție cu Putin
Citește pe www.zf.ro: Cutremur într-o industrie deja pe butuci. Acţiunile celor mai mari companii auto europene se prăbuşesc după victoria lui Donald Trump. Preşedintele promite noi măsuri drastice pentru cei ce fac business cu SUA
Citește pe www.zf.ro: Revoluţie la o fabrică din România. Cum s-a întâmplat asta
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA permite contractorilor militari să opereze în Ucraina: O schimbare majoră în sprijinul acordat Kievului
Cutremur într-o industrie deja pe butuci. Acţiunile celor mai mari companii auto europene se prăbuşesc după victoria lui Donald Trump. Preşedintele promite noi măsuri drastice pentru cei ce fac business cu SUA
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu Eugenie Bouchard. Cum a putut să apară îmbrăcată, mai mult dezbrăcată
PROSPORT.RO
Vedeta care a sărăcit după un mare scandal! Acum locuiește la o fermă unde crește capre și cultivă legume
CANCAN.RO
Obiceiul care poate duce la tulburări neurologice GRAVE. Avertismentul medicului nutriționist Mihaela Bilici pentru românii care nu renunță la el
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 21:30
Patru români morţi în inundaţiile din Spania şi 7 români în continuare dispăruţi
-
ieri, 19:13