Juraţii MasterChef prezintă meniul ideal de nuntă

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu, juraţii show-ului "MasterChef", spun că nunta ideală poate fi pregătită atât cu preparate tradiţionale, cât şi cu gustări exotice, informează Pro TV.

Urmărește
9660 afișări
Imaginea articolului Juraţii MasterChef prezintă meniul ideal de nuntă

Juraţii MasteChef prezintă meniul ideal de nuntă

Miresele din această vară îşi pot face nunta vedetă în cadrul noului show de la Pro TV "Patru nunţi şi-o provocare". Tot ce trebuie să facă este să se înscrie la preselecţii, accesând formularul de pe pagina http://www.protv.ro/stiri/miresele-intra-in-competitie-pentru-o-luna-de-miere-de-cinci-stele.html. Cei care încă nu au pus la punct toate detaliile evenimentului pot ţine cont de sfaturile preţioase ale celor trei juraţi ai show-ului "MasterChef".

În opinia lui Sorin Bontea, meniul ideal de nuntă trebuie să fie în mare parte tradiţional. "După o zi întreagă în care nuntaşii stau la biserică, la fotograf, la cununia civilă, programul poate fi obositor şi cu siguranţă acestora li se face foame atunci când ajung la locaţie. Prin urmare, aş deschide cu o gustare mai consistentă ca prim fel. Apoi, aş recomanda peşte cu sos meunière, tradiţionalele sarmalele care, în opinia mea, nu pot lipsi din meniul unei nunţi, după care friptura. Aici însă aş avea o menţiune: recomand friptura de vită, nu agreez acel mixed grill care se practică pe la nunţi. Şi evident, meniul trebuie să se încheie cu tort", spune Sorin Bontea.

La rândul său, Florin Dumitrescu spune: "Nu îmi place ideea de «mizilic» pentru farfuria cu aperitive. Este prea aglomerată. Aş recomanda bufetul de aperitive. Sunt multe sortimente de mâncare, la discreţie şi care să fie pe placul multora. Pentru restul mesei aş opta pentru un peşte cu carbohidraţi, să spunem un somon cu risotto şi sos de citrice. Iar pentru felul cu friptură aş alege un antricot la grătar, fără sos, şi cu legume în orice manieră. Spre dimineaţă, când toată lumea este veselă, aş reînvia tradiţia nunţii cu ciorbă şi aş servi o ciorbă acră".

Cătălin Scărlătescu spune că nu mai este la modă să faci nunta "la farfurie". "Ultimul trend este să faci un bufet cu salate, cu paste gătite în faţa nuntaşilor, cu mai multe tipuri de carne, bar de salate sau bar de fructe, mai multe tipuri de peşte la grill sau barbecue făcut în open space, în termenii noştri un carving station, un meniu cu o grămadă de lucruri", spune Cătălin Scarlatescu.

Pentru ca meniul de nuntă să fie "ca la carte", Sorin Bontea oferă şi câteva ponturi: "Trebuie respectat timingul, de buna organizare depinde servirea meniului ca la carte. Fiecare moment trebuie bine stabilit, ora la care trebuie aduse felurile trebuie să se ştie cu exactitate, astfel încât nuntaşii să primească preparate proaspete şi calde".

Şi Florin Dumitrescu oferă sfaturi pentru o nuntă "ca la carte": "Vorbiţi cu bucătarul mereu, ca să fiţi siguri că ceea ce vreţi se respectă. Dacă vreţi ingrediente naturale sau speciale, impuneţi-vă punctul de vedere. Foarte important pentru mâncarea de nuntă este să fie pe gustul tuturor, deci, dacă mirele preferă ceva şi mireasa altceva, faceţi un compromis pentru nuntaşi".‬‬

Cătălin Scărlătescu îi sfătuieşte pe nuntaşi să aibă grijă pe cine aleg să le gătească. "Felurile de mâncare trebuie să fie proaspete şi lucrate cât mai aproape de ora evenimentului", a mai spus Scarlatescu.

Pe de altă parte, Sorin Bontea spune că a gătit la nunţi tradiţionale, dar şi la nunţi "exotice". "Sigur că am gătit de-a lungul timpului şi pentru nunţi şi nu am avut experienţe neplăcute. Am gătit atât pentru nunţi tradiţionale, cât şi pentru nunţi la care am primit cereri speciale de mâncăruri exotice, de la salate de creveţi şi fois gras până la sorbet. Am avut şi nunţi la care a trebuit să gătesc 6-7 feluri de mâncare, iar asta presupune un efort considerabil pentru cei din bucătărie", a spus Sorin Bontea.

Şi Florin Dumitrescu spune că este solicitant să găteşti pentru o nuntă, pentru că totul trebuie să fie perfect. "Iar rapiditatea cu care trebuie să faci montajul farfuriilor, care trebuie să arate exact la fel (indiferent că sunt 100 sau 500 de persoane), te ameţeşte uneori. Prima mea nuntă în calitate de chef este poate cea mai interesantă, pentru că am gătit cot la cot cu bucătarii. A fost foarte emoţionant pentru mine să gătesc pentru prima oară pentru un astfel de eveniment. Am interacţionat foarte mult cu nuntaşii, care mă întrebau, supăraţi, unde sunt sarmalele, iar eu nu aveam sarmale în meniu. Dar au fost mulţumiţi de mâncare, chiar şi fără preparatele tradiţionale de nuntă", a spus Florin Dumitrescu.

La rândul său, Cătălin Scărlătescu spune că a gătit pentru multe nunţi. "Una dintre cele mai ample nunţi de care m-am ocupat a fost cea a fiicei lui Giovani Becali, a fost o provocare, dar am avut un feedback pozitiv!", a spus Cătălin Scărlătescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici