Kathryn Bigelow generează noi polemici cu un proiect cinematografic controversat

Kathryn Bigelow, autoarea lungmetrajelor "The Hurt Locker" şi "Zero Dark Thirty", a generat noi polemici, după ce a anunţat că a ales să adapteze pentru marele ecran povestea unui sergent din armata americană acuzat că a dezertat în Afganistan, informează allocine.fr.

Urmărește
121 afișări
Imaginea articolului Kathryn Bigelow generează noi polemici cu un proiect cinematografic controversat

Kathryn Bigelow generează noi polemici cu un proiect cinematografic controversat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit site-ului Deadline.com, Kathryn Bigelow va genera din nou polemici în presa din Statele Unite, întrucât va regiza un film ce va spune povestea unui soldat american, acuzat de Pentagon că a dezertat în timp ce se afla în misiune în Afganistan. Luat prizonier, eliberarea lui a fost făcută doar în schimbul punerii în libertate a cinci talibani.

Kathryn Bigelow, premiată cu Oscar în 2010 pentru filmul de război "Misiuni periculoase/ The Hurt Locker", va lucra la noul proiect cu scenaristul şi producătorul Mark Boal, cu care a colaborat şi la pelicula "Misiunea: 00.30 A.M./ Zero Dark Thirty" (2012).

Un alt film despre acelaşi subiect se află în etapa de preproducţie, anunţă site-ul The Wrap. Acest proiect va fi regizat de Todd Field şi va fi produs de studiourile Fox.

Noul proiect cinematografic se înscrie în universul tematic al războiului, o temă preferată de regizoarea americană, care a decis să renunţe pentru o perioadă la proiectul la care lucra, filmul "The True American", cu Tom Hardy, ce va spune povestea lui Mark Stroman, autoproclamat "teroristul american". Acesta a fost executat în 2011 după ce a fost găsit vinovat de uciderea a doi emigranţi şi de împuşcarea mortală a veteranului Forţelor Aeriene din Bangladesh, Rais Bhuiyan, după atacurile teroriste ce au avut loc pe 11 septembrie 2001, la New York.

Kathryn Bigelow s-a născut în San Carlos, California, în 1951. Şi-a făcut primele studii în domeniul picturii şi a fost recunoscută pentru talentul ei. Astfel, ea primeşte o bursă şi ajunge să studieze mai departe la New York. Îşi îndreaptă apoi atenţia asupra filmului şi alege să urmeze cursurile Universităţii Columbia.

Aceasta îşi face debutul regizorial în 1978, cu scurtmetrajul "The Set-Up". Primul ei film de lungmetraj, căruia i-a scris şi scenariul, este "Loveless" (1982), pe care l-a regizat împreună cu Monty Montgomery.

Punctul culminant al carierei a fost atins odată cu drama de război "The Hurt Locker", proiectat prima oară la Festivalul de Film de la Veneţia din septembrie 2008 şi având premiera în Statele Unite ale Americii în iunie 2009. Filmul, cu Jeremy Renner în rolul principal, a primit numeroase distincţii şi a intrat în competiţie pentru premiile Oscar 2010, unde a fost desemnat cel mai bun film, Kathryn Bigelow devenind prima femeie-regizor premiată cu Oscar. Deşi pierde la Globurile de Aur în faţa lui James Cameron, filmul câştigă, printre altele, premiul Asociaţiei Regizorilor Americani şi şase trofee BAFTA.

Următorul ei film cu tematică de război este "Misiunea: 00.30 A.M./ Zero Dark Thirty" (2012), despre misiunea ultrasecretă care a dus la capturarea liderului Al Qaeda, Osama Bin Laden. Acest lungmetraj regizat de Kathryn Bigelow s-a aflat în centrul a numeroase controverse încă de la lansarea sa, întrucât prezintă scene de tortură a unor persoane care ar fi contribuit la localizarea fostului lider al reţelei Al-Qaida. Mai multe voci au spus despre "Zero Dark Thirty" - care a primit în 2013 un Oscar pentru cel mai bun montaj de sunet - că ar fi fost un instrument de propagandă electorală pentru realegerea preşedintelui american Barack Obama.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici