- Home
- Life-Inedit
- WASHINGTON, (23.09.2010, 16:17)
- Florin Badescu , Florin Badescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Kevin Costner critică operaţiunile de curăţare a Golfului Mexic iniţiate de BP
Actorul Kevin Costner, care a pus la punct un sistem de depoluare a apei, a denunţat, miercuri, în faţa Congresului american, organizarea defectuoasă a operaţiunilor de curăţare a Golfului Mexic, iniţiate de grupul BP, după mareea neagră care a afectat această regiune.
Urmărește
24 afișări
Kevin Costner critică operaţiunile de curăţare a Golfului Mexic iniţiate de BP (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
În timpul unei audieri în faţa Comisiei pentru Securitate Naţională din cadrul Camerei Reprezentanţilor, actorul american, pasionat de invenţiile marine, a pledat pentru adoptarea unui plan de urgenţă în cazul producerii unei alte catastrofe în viitor, asemănătoare celei care a fost cauzată de explozia platformei petroliere Deepwater Horizon, aflată la originea mareei negre din Golful Mexic.
Kevin Costner a declarat că a închiriat grupului britanic BP, căruia îi aparţine această platformă petrolieră, 32 dintre sistemele sale de centrifugare, capabile să separe apa de petrol. Însă această iniţiativă s-a transformat într-o "cacofonie", a declarat actorul american.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
"A lipsit organizarea. Maşinile noastre au rămas pe barje, aşteptând timp de zile întregi ca vapoarele să aducă petrol", a explicat Kostner, în vârstă de 55 de ani, în timpul unei conferinţe de presă.
Actorul american, care a fost prezent pentru a treia oară în faţa Congresului american în legătură cu acest subiect, a pledat în favoarea adoptării unui plan ce implică folosirea a 190 de vase şi barje pentru a recupera petrolul şi pentru a filtra apa în acele sisteme de centrifugare. Costul acestei operaţiuni este estimat "între 850 de milioane de dolari şi 1 miliard de dolari", a precizat actorul american, considerând că reprezentanţii industriei petroliere ar trebui să îşi asume aceste costuri.
Kevin Costner s-a declarat îngrijorat din cauza viitoarelor maree negre, precizând că alte şapte noi puţuri vor fi forate la mare adâncime în largul Cubei, în 2011 şi 2012, iar autorităţile din această ţară insulară au eliberat deja peste 60 de permise de forare.
Platforma Deepwater Horizon a explodat şi s-a scufundat la 60 de kilometri de delta fluviului Mississippi în luna aprilie. După ce a eşuat de mai multe ori în tentativele de stopare a scurgerii de petrol, grupul britanic a reuşit, în cele din urmă, să amplaseze cu succes un dispozitiv de stopare a scurgerilor de petrol deasupra conductei avariate.
Născut într-o periferie săracă a oraşului Los Angeles, în anul 1955, Costner, licenţiat în ştiinţe economice, şi-a început cariera în cinema la vârsta de 27 de ani. Primele sale roluri memorabile au fost cel din "Silverado" (1985) şi cel din adaptarea pentru marele ecran a serialului "Incoruptibilii" (1987). Abia în 1990 a dobândit statutul de vedetă de prim calibru, prin rolul său din western-ul epic "Dansând cu lupii", care a fost recompensat cu două premii Oscar. Au urmat roluri în filme de mare buget, ca "Robin Hood, prinţul hoţilor", "JFK", "Bodyguard" şi "Wyatt Earp, justiţiarul Vestului sălbatic", dar şi în filme cu mai puţin succes la public, precum "Waterworld - Lumea Apelor" (1995) şi "Poştaşul" (1997). De la sfârşitul anilor '90, Kevin Costner a jucat în roluri mai degrabă modeste.
În octombrie anul trecut, Costner a venit pentru prima dată în România, unde a susţinut un concert alături de trupa sa, Modern West, în timpul Festivalului de Film (Ro-IFF) de la Arad.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe