- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (22.01.2014, 16:38)
- Gabriel Burete
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Labirinturi inedite: Cele mai frumoase locuri în care să te pierzi - GALERIE FOTO
Huffington Post a alcătuit un top al celor mai frumoase, elaborate sau interesante labirinturi din lume.
Urmărește
3823 afișări
Cele mai frumoase locuri în care să te pierzi (Imagine: Mediafax Foto / AFP)
- Labyrinthus, Ribeauville, Franţa
În fiecare an, acest orăşel francez cu doar 5.000 de locuitori amenajează un labirint impresionant, cu o suprafaţă de aproximativ 36.000 de metri pătraţi, pentru copiii din zonă. Dimensiunile şi complexitatea grădinii Labyrinthus ar putea să uimească însă pe oricine, nu doar pe cei mici, relatează Huffington Post.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
- Labirintul Hampton Court, Londra, Anglia
Plantat acum aproape 300 de ani, cândva între 1689 şi 1695, labirintul a fost amenajat la cererea regelui William al III-lea al Angliei. Realizat din gard viu de tisa, labirintul are peste 1.300 de metri pătraţi, iar "zidurile" au peste doi metri, aşa că vizitatorii nu-şi pot căuta ieşirea privind pe deasupra.
- Erlebnispark Teichland, Germania
Labirintul situat în parcul de distracţii cu acelaşi nume, de lângă Cottbus, Germania, a fost amenajat în încercarea de a atrage turiştii într-o zonă cunoscută în principal pentru minele deschise de lignit.
- Trafalgar Square, Londra, Anglia
Acest labirint din gard viu a fost amenajat în 2010 în celebra piaţă Trafalgar Square, din Londra. A fost un efort publicitar pentru a încuraja londonezii şi turiştii "să se piardă în West End", una dintre cele mai cunoscute zone din capitala britanică şi a doua cea mai scumpă din lume, după centrul oraşului Tokyo.
- Berlepsch, Germania
Amenajat la Berlepsch, în centrul Germaniei, acest labirint este realizat într-un lan de porumb.
- Hever, Anglia
Amenajarea labirinturilor în grădină este o tradiţie renascentistă, care a revenit la modă în perioada Victoriană. William Waldorf Astor a amenajat un labirint de tisă la Hever Castle, locul unde a crescut Anne Boleyn, una dintre soţiile lui Henric al VIII-lea. Suprafaţa labirintului este de 595 de metri pătraţi, iar înălţimea zidurilor este de 2.4 metri.
- Villandry, Franţa
Labirintul din carpen este amenajat în grădina castelului Villandry, din Franţa. Îi este dedicat lui Dedal, un arhitect celebru în mitologia greacă, care a construit labirintul din Creta, în care a fost închis Minotaurul.
- Hatfield House, Anglia
Labirintul este amenajat în una dintre grădinile casei Hatfield House, din parcul The Great Park, din Hatfield, Hartfordshire. Deşi e situat în grădina privată East Garden, labirintul este deschis vizitatorilor, în prezent.
- Pollok House, Glasgow, Scoţia
Acest mic labirint este situat în grădina Pollok House din Scoţia. Deşi "zidurile" sunt foarte joase, astfel că nu este foarte dificil de rezolvat, labirintul atrage numeroşi turişti datorită frumuseţii plantelor şi a peisajului din jur, care a fost numit "cel mai frumos parc din Europa".
- Villa Pisani, Stra, Italia
Vila impunătoare din nordul Italiei, care a aparţinut familiei Pisani din Veneţia, a avut oaspeţi importanţi, ca Napoleon, Hitler sau Mussolini. Se spune că labirintul înalt şi complicat l-ar fi încurcat pe Napoleon, care nu a reuşit să ajungă la turnul din centru.
- Cool Patch Ranch, Dixon, California
Un câmp pe care ar fi fost plantaţi dovleci a fost transformat de Cool Patch Pumpkins într-un record mondial Guinness. Labirintul amenajat anul trecut din porumb are o suprafaţă de aproape 215.000 de metri pătraţi.
- Pitmedden, Aberdeenshire, Scoţia
Amenajările pitice din grădina Pitmedden se clasează între labirinturi şi răzoare de flori. Acestea au diferite forme şi mărimi, reprezentând de la blazoane la ciulini.
Citeşte şi:
"Castelul de vată": Cum arată Pamukkale, minunea din Patrimoniul UNESCO ce pare desprinsă dintr-o poveste - FOTO
Citeşte şi:
La capătul drumului: Imagini de pe Google Street View cu cele mai frumoase locuri izolate din lume - VIDEO
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe