- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (04.08.2014, 12:19)
- Adrian Robu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Lacul misterios din deşertul tunisian. Care sunt teoriile cercetătorilor - FOTO
Localnicii din regiunea Gafsa, din sudul Tunisiei, au fost extrem de surprinşi să descopere, în urmă cu puţin timp, un lac apărut în mod misterios într-o zonă deşertică.
Urmărește
6949 afișări
Lacul misterios din deşertul tunisian (Imagine: facebook)
Plaja Gafsa a devenit o atracţie pentru localnici, potrivit The Huffingtonpost. Autorităţile regionale tunisiene încearcă să rezolve misterul apariţiei apei în această zonă deşertică, una dintre ipoteze fiind aceea a eliberării unui rezervor subteran de apă, în urma unui cutremur. Apa ar fi ieşit la suprafaţă printr-o fisură a scoarţei umplând, treptat, un canion.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate alegeri prezidenţiale pe judeţe. Fiefuri PNL, câştigate de Călin Georgescu. Ciolacu are 16 judeţe, Lasconi - Capitala şi 4 judeţe
-
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi
-
Timiş. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I. Cu cine au votat timişenii
Oficialii au recomandat vizitatorilor să evite băile în apele lacului până când se va dovedi că acestea nu sunt periculoase, existând speculaţii potrivit cărora apa ar fi contaminată cu substanţe cancerigene, având în vedere că în zonă se exploatează fosfaţi.
Dar tentaţia unei băi răcoritoare este mult prea puternică pentru localnicii care trebuie să suporte temperaturi de 40 de grade Celsius, arată The Guardian.
Sute de oameni vin aici pentru a se bălăci, scufunda sau sări în apă de pe stâncile care mărginesc lacul.
Dacă la început apa era limpede şi avea o culoare albastru turcoaz, acum aceasta a devenit tulbure şi verde, din cauza algelor, iar acest lucru înseamnă că apa nu a fost împrospătată.
Gafsa a devenit centrul industriei miniere a ţării după descoperirea fosfaţilor în această regiune aflată în sudul Tunisiei, în 1886. Tunisia este acum al cincilea mare exportator de fosfaţi din lume.
Lac de Gafsa a fost descoperit de păstori şi are aproximativ un hectar. Se presupune că are o adâncime de 18 metri.
O altă teorie susţine că lacul s-a format în urma acumulării apei de ploaie.
Rezultatele oficiale ale investigaţiei derulate de autorităţi întârzie să apară, însă vizitatorii lacului au început deja să publice, pe facebook, imagini ale misteriosului lac apărut în deşert.
Citeşte şi:
TOPUL oraşelor în care locuiesc milionarii lumii
Citeşte şi:
Cărţi care au prezis viitorul. Cele mai interesante descoperiri anticipate de scriitori - INFOGRAFIC
Citeşte şi:
5 mistere pe care ştiinţa nu le poate rezolva
Citește pe alephnews.ro: REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu intră în turul 2
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe