Led Zeppelin porneşte în turneu fără Robert Plant (Galerie Video)

Legendara trupă rock Led Zeppelin se va reuni pentru a înregistra un nou album, urmând să plece într-un nou turneu mondial fără celebrul ei solist Robert Plant, a anunţat, marţi, John Paul Jones, basistul formaţiei, într-un interviu acordat postului britanic de radio BBC.

Urmărește
9 afișări
Imaginea articolului Led Zeppelin porneşte în turneu fără Robert Plant (Galerie Video)

Fostul solist de la Led Zeppelin, Robert Plant (IMagine: Mediafax Foto/AFP)

Trupa britanică organizează în perioada actuală o selecţie de solişti vocali pentru a îl înlocui pe Robert Plant, care a spus de mai multe ori că nu doreşte să mai cânte niciodată alături de foştii săi colegi de trupă, după celebrul concertul unic de reunire susţinut în luna decembrie a anului trecut.

Peste 20 de milioane de fani au încercat să obţină atunci unul dintre cele 20.000 de bilete puse în vânzare la acel eveniment, primul concert susţinut de Led Zeppelin după destrămarea din 1980, la decesul toboşarului John Bonham.

John Paul Jones, chitaristul Jimmy Page şi fiul toboşarului decedat, Jason Bonham, intenţionează să plece din nou în turneu şi nu mai doresc să aştepte ca Robert Plant să se răzgândească. "Încercăm acum cu mai mulţi solişti", a explicat muzicianul în vârstă de 62 ani. "Vrem să facem asta. Ne descurcăm bine, vrem să continuăm şi să scoatem acest album", a mărturisit Jones.

Jones a declarat că trupa nu încearcă să găsească o copie perfectă a lui Robert Plant pentru a reda stilul formaţiei de altădată. "Trebuie doar să sune bine şi corect. Nu e nevoie să căutăm un alt Robert", a subliniat Jones.

"Vom scoate un disc nou şi vom pleca în turneu, dar toată lumea trebuie să se implice în asta", a adăugat Jones în faţa reporterilor BBC.

Concertul de la Londra din decembrie 2007 a reprezentat un omagiu adus fondatorului companiei Atlantic Records, Ahmet Ertegun, cu care celebra trupă a semnat un contract în 1968.

Led Zeppelin a vândut mai mult de 300 de milioane de albume în lumea întreagă. Printre cele mai de succes piese ale trupei se numără "Stairway to Heaven", "Whole Lotta Love" şi "Kashmir".

Stairway to Heaven


 
Whole Lotta Love
 

Kashmir

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici