LIFE: Ziua Îndrăgostiţilor. În 5 gesturi de dragoste

Nu este nicio ruşine să serbezi Ziua Îndrăgostiţilor. Aşa cum nu este nicio ruşine să iubeşti, să te bucuri de Celălalt. Este aşa de simplu pentru că această zi, chiar dacă-i în februarie, vrea să spună că Primăvara nu este departe. Îndrăgostitul aminteşte de Noi şi ne face să uităm de Timp.

Urmărește
688 afișări
Imaginea articolului LIFE: Ziua Îndrăgostiţilor. În 5 gesturi de dragoste

LIFE: Ziua Îndrăgostiţilor. În 5 gesturi de dragoste (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Arhiva Foto)

Toată viaţa noastră se reduce la Eu şi Celălalt şi la Timp. E atât de simplu. Timpul se celebrează, mai ales pentru trecerea lui-pierderea lui te face să te simţi tot mai mult ca un ”vai, trecut”. A trecut, gata, ce mă fac? Nu am făcut la timpul lui ce trebuia. Ziua Îndrăgostirii nu este din altă categorie. Mai mult, ea ne aminteşte de ceea ce suntem: oameni cu dorinţe. Ori, dorinţele se împlinesc doar prin Celălalt, de orice sex ar fi, de orice rasă s-ar recunoaşte. Îndrăgostitul are legătură cu acceptarea celuilalt. În primul moment, punch-drunk-love eşti.

1. Apropo, revista Îndrăgostitului MEDIAFAX de pe 14 februarie începe cu acest film. Punch-Drunk-Love. Un mediocru, un timid primeşte aripi numai şi numai prin dragoste. Magic, nu?

2. Îndrăgostitul nu se uită la bani. Visează la maşini, nopţi fără a număra banii. Nu sunt întotdeauna banii, visarea să nu lipsească. Link aici.

3. Ce e aia Dragoste? Înseamnă să fii Leu dintr-un nimeni, să visezi, dar şi să faci gesturi simple. Uite, în Buzzfeed, un tip răsfoieşte cărţile iubitei ei, înaintea ei, ca nu cumva să cuprindă fragmente care s-o şocheze. Nu-i drăguţ? Sau altul are grijă să-i fie cald şi bine femeii lui în momentele acelea nasoale, o dată pe lună. Nu este esenţial? Faci şi tu la fel? Link aici.

4. Muzică să fie:

pentru ea: Reamonn

pentru el: Nina Simone

5. În final, da, se serbează Sfântul Valentin. WTF is Valentine?

Cum spuneam vine primăvara, dragostea şi fertilitatea. Adică vrei să serbezi şi să te simţi apărat. Serbezi şi de apără Zeii. Asta însemna la grecii antici cãsãtoria dintre Zeus şi Hera la Athena, precum şi festivalul roman în cinstea zeului fertilitãţii. Pe 13 februarie era ziua dedicatã pãcii, armoniei, iubirii, familiei. Preoţii aleargã pe strãzile Romei cu pieile de caprã, atingând pe oricine le ieşea în cale. Tinere femei credeau cã prin atingerea ritualã îşi pot îmbunãtãţi şansele de a da naştere unui copil. Aceste serbări îşi caută continuitate prin Sfântul Valentin, declarat zi ca atare în 496, pentru a-l sanctifica pe un martir ucis în secolul al III-lea la Roma. Nu se ştie dacă el este Valentinul de astăzi. Un Valentin este episcopul din Ineramna (Terni), persecutat în timpul lui Aurelian. Se presupune cã şi-a dobândit faima dupã ce l-a trãdat pe împãratul Claudius al II-lea în 270, organizând cãsãtorii în capitala. Claudius spunea cã soldaţii însuraţi nu mai pot lupta la fel de bine şi se declara împotriva mariajului dintre tineri. Episcopul, dimpotrivã, susţinea cã mariajul este parte din planul lui Dumnezeu şi unul din scopurile acestei vieţi. Continua sã îi cãsãtoreascã pe tineri în secret, în numele iubirii. Faima i-a adus şi pierzania. Este închis şi decapitat, dar nu înainte de a se îndrãgosti de fata paznicului. Se spune cã în noaptea de dinaintea execuţiei i-ar fi scris un bileţel cu însemnarea “pentru Valentina mea”. Poemele lui Geoffrey Chaucer l-au consacrat, cele din 1382, în opera “Parlement of Foules”. În 1537 regele Henric al VIII-lea stabileşte prin cartã regalã ca întreaga Anglie sã sãrbãtoreascã Ziua Indrãgostiţilor pe 14 februarie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici