Lions Gate se retrage din cursa pentru achiziţia MGM

Studiourile independente Lions Gate se retrag din cursa pentru achiziţia studiourile rivale Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), optând pentru nemajorarea ofertei de 1,3 miliarde de dolari, informează worldscreen.com.

Urmărește
28 afișări
Imaginea articolului Lions Gate se retrage din cursa pentru achiziţia MGM

Lions Gate se retrage din cursa pentru achiziţia MGM (Imagine: the-butler-did-it.com)

Conducerea MGM a refuzat oferta studiourilor independente, în valoare de 1,3 miliarde de dolari, considerând că este prea mică. Creditorii MGM sperau că vor obţine circa 2 miliarde de dolari din vânzarea studiourilor de film, încercând să acopere o sumă cât mai mare din datoria companei, care se ridică la circa 4 miliarde de doalri.

Potrivit informaţiilor care circulă pe piaţa americană de specialitate, Time Warner şi Access Industries, compania controlată de Len Blavatnik, au înaintat oferte de 1,5 miliarde de dolari.

Studiourile de film MGM ar putea fi scoase de la vânzare, după ce finanţatorii s-au declarat nemulţumiţi de ofertele mici înaintate pentru preluarea companiei.

Reprezentanţii MGM au mai specificat că doresc să colaboreze cu finanţatorii pentru a amâna termenul limită (31 martie, n.r.) de rambursare a împrumutului companiei şi că vor, de asemenea, să ajungă la o înţelegere privind o altă linie de credit care trebuie achitată până pe 8 aprilie.

Vânzarea proprietăţilor MGM, printre care arhiva de 4.000 de filme, logoul, operaţiunile studioului United Artists, drepturile pentru francizele "James Bond" şi "Pantera Roz" şi jumătate din drepturile pentru filmele din franciza "Hobbit", ar putea genera venituri între 1,5 şi 2 miliarde de dolari.

Studiourile MGM au datorii de 3,7 miliarde de dolari către Sony şi de 250 de milioane de dolari către diferiţi creditori.

Surse apropiate studiourilor de film au declarat, recent, că MGM ar putea opta pentru un plan de business pe cont propriu în cazul în care ofertele de preluare nu se ridică la aşteptările creditorilor. Potrivit acestor surse, dacă ofertele vor fi cu mult mai mici decât se aşteaptă oficialii MGM, va fi analizată posibilitatea ca studiourile de film să elaboreze un plan de business pe cont propriu, care ar putea fi mai favorabil creditorilor decât vânzarea companiei. O restructurare a MGM ar putea prevede plasarea voluntară sub protecţia falimentului, pentru reeşalonarea datoriilor companiei.

MGM este controlată de Providence Equity Partners, în timp ce acţionarii minoritari Comcast şi Sony au participaţii de câte 20%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici