- Home
- Life-Inedit
- NEW YORK, (10.01.2008, 16:05)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Lipsa unei molecule ajută la răspândirea cancerului mamar în organism
Cercetătorii au descoperit o modalitate de a preveni răspândirea cancerului mamar prin dezactivarea unor gene, potrivit unui studiu care ar putea sta la baza unor noi tratamente de prevenire a migrării tumorilor diintr-o parte a organismului în alta, informează independent.co.uk.
Urmărește
1 afișare
Lipsa unei molecule ajută la răspândirea cancerului mamar în organism
Cele mai multe decese din cauza cancerului au loc în momentul în care tumorile se răspândesc în organism din locul de origine. Cercetătorii cred că au găsit o cale de a manipula un set de gene care, se pare, controlează deplasările letale ale celulelor tumorale din sân în oase şi plămâni.
Cercetătorii vor să analizeze activitatea genelor care dirijează această migrare (metastază) a celulelor tumorale în organismul pacienţilor. Este, de asemenea, posibil ca pe viitor să se manipuleze direct aceste gene pentru a preveni răspândirea cancerului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Studiul a fost realizat până în prezent doar în laborator, pe cobai, dar cercetătorii au analizat şi celule tumorale umane prelevate de la paciente cu cancer la sân şi au obţinut rezultate similare. Ei cred că în curând vor putea pune la punct un tratament eficace.
Profesorul Joan Massague, de la Memorial Sloan-Kettering Cancer Centre din New York, a declarat că studiul s-a bazat pe analiza unor mici fragmente de ARN, o moleculă care controlează activitatea genelor în celule. Fragmentele de ARN descoperite de cercetători în interiorul celulelor canceroase umane par să controleze genele care "decid" dacă tumora va migra în alte părţi ale organismului.
Fragmentele de ARN pot împiedica acest lucru prin dezactivarea genelor. În momentul în care nivelul de ARN scade, tumora începe să se deplaseze din locul de origine în oase şi plămâni, a explicat Massague. "Acum am înţeles mai bine că rolul acestei căi moleculare este de a suprima abilitatea celulelor canceroase de a se răspândi în oase şi plămâni şi am identificat genele implicate în proces", a mai spus acesta.
Studiul a fost publicat în revista Nature.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36