- Home
- Life-Inedit
- LOS ANGELES, (06.02.2020, 16:18)
- Ana Obretin
Lista celor mai bune restaurante din lume deschise anul acesta
De la preparate mexicane servite în restaurante londoneze la bucătărie etiopiană în New York, creativitate mediteraneană în Bangkok şi mâncăruri de inspiraţie texană în Hong Kong, CNN a realizat o listă a celor mai bune localuri din lume care sunt deschise anul acesta.
Urmărește
1787 afișări
Lista celor mai bune restaurante din lume deschise anul acesta
Madera at Treehouse din Londra oferă o perspectivă a bucătăriei tradiţionale mexicane într-un spaţiu spectaculos, la etajul al 15-lea al unei clădiri. Un bar cu preparate raw, specialităţi precum "carne asada" şi fripturi Black Angus servite pe piatră de lavă sunt incluse în oferta restaurantului, alături de cocteiluri pe bază de mescal şi tequila.
Celebrul maestru bucătar turc Fatih Tutak, care a lucrat în restaurante mari, din Copenhaga până în Hong Kong, se întoarce la rădăcini şi îşi deschide primul local în Istanbul. Preparatele sale reinterpretează arome turceşti tradiţionale şi au la bază produse locale, inclusiv vinurile.
Deschis de Revelion, The Mayfair Supper Club din Las Vegas vine cu inspiraţie din anii 1920 în ceea ce priveşte atmosfera, iar din meniu fac parte vita Wagyu, caviarul şi decorurile cu foiţă de aur.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Trump l-a graţiat pe creatorul unei platforme de pe Dark Web. Acesta era condamnat pe viaţă
Chef Arnaud Donckele, recompensat cu trei stele Michelin, va inaugura peste câteva luni, la Paris, Cheval Blanc, un restaurant pe malul Senei, aproape de Muzeul Luvru. Donckele promite să omagieze "oraşul luminilor" şi spune că majoritatea ingredientelor sunt de provenienţă franceză.
Maestrul bucătar britanic Nathan Green coordonează un nou restaurant de inspiraţie americană deschis în Rosewood Hong Kong, iar preparatele sunt preponderent pe bază de carne. Din meniu face parte, printre altele, vita Black Angus maturată timp de 90 de zile în coniac şi cenuşă.
Puţine nume din gastronomia contemporană sunt atât de cunoscute ca cel al maestrului elveţian Daniel Humm, iar acesta şi-a deschis recent la Londra restaurantul art deco Davies and Brook. Printre preparatele pentru care este cunoscut se numără raţă glazurată cu miere şi lavandă, dar şi costiţe de vită cu mentă fermentată.
Un alt aclamat maestru bucătar, argentinianul Mauro Colagreco, îşi lansează în Bangkok, anul acesta, restaurantul Côte, care va oferi preparate clasice mediteraneene cu tuşe moderne. Localul Mirazur, deţinut Colagreco în Menton, Franţa, a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume pe 2019 de influenta publicaţie de profil britanică Restaurant.
Le Chêne, din Africa de Sud, a fost deschis de maestrul bucătar Darren Badenhorst. Preparatele au la bază exclusiv ingrediente locale, iar printre acestea se numără merluciu cu lămâi murate şi risotto cu mazăre, dar şi tartar din antilopă.
Pe lista realizată de jurnaliştii CNN a mai fost inclus restaurantul Hutong din Miami, care oferă preparate din nordul Chinei, precum celebra raţă Peking şi feluri de mâncare din fructe de mare specifice Shanghaiului, dar şi vită Wagyu.
Celebrul Heston Blumenthal îşi va lansa la sfârşitul anului 2020 restaurantul Dinner în Royal Atlantis Resort din Dubai. Maestrul bucătar britanic celebru pentru preparatele specifice bucătăriei moleculare mai deţine, printre altele, un restaurant de trei stele Michelin, Fat Duck, lângă Londra.
Printre noile restaurante deschise recent sau care urmează să fie inaugurate anul acesta se numără The Japanese, situat în hotelul Chedi Andermatt, din Elveţia, aflat la o altitudine de 2.300 de metri deasupra mării, coordonat de chef Dietmar Sawyere şi care are un meniu specific bucătăriei nipone, Des Roses et des Orties din Toulouse, Franţa, care include şi un bistrou şi o cramă şi pune accentul pe bucătăria locală, sub coordonarea maestrului bucătar deţinător al unei stele Michelin Yannick Delpech, dar şi Ardor din Los Angeles, care are o bucătărie cu ingrediente specifice Californiei şi oferă şi preparate clasice italiene reinventate.
Restaurantul Henrock este situat în Lake District, Marea Britanie şi oferă, sub coordonarea lui Brian Limoges, preparate din surse locale, în timp ce Memoria din Lisabona, este specializat în bucătărie italiană, cu preparate din paste proaspete, un "saltimbocca" clasic şi gnocchi, iar Courchevel Bistro din Park City, statul american Utah, localitate cunoscută şi pentru festivalul de film Sundance, are în meniu preparate decadente precum tartă de ceapă, coq au vin şi gogoşi cu mere.
În Soneva Kiri, Thailanda, poate fi găsit restaurantul Colours of the Garden, care oferă preparate vegetariene, celebrând fructele, legumele şi ierburile de provenienţă organică procurate local, iar în Londra a fost deschis, într-o veche clădire a Scotland Yard, The Yard, un local în care maestrul bucătar Robin Gill celebrează bucătăria englezească.
Nu în ultimul rând, la Moscova va fi deschis restaurantul For the Krasota, sub coordonarea chef-ului Vladimir Mukin, care va servi, printre altele, un preparat pentru care este celebru, prepeliţe gătite în cenuşă, o aluzie la pasărea Phoenix, un leitmotiv din folclorul rus, iar în New York a fost deschis EthioEritrea, care are în meniu mâncăruri din regiune. Chef Tesfahiwot Okube este din Eritreea, dar şi-a petrecut şapte ani într-o tabără de refugiaţi din Etiopia, unde şi-a desăvârşit calităţile de bucătar într-o cafenea.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe