Lista celor mai vulnerabile parole în faţa hackerilor: Numele unor trupe celebre, printre cele mai riscante pentru utilizatorii cibernetici

Cele mai vulnerabile parole în faţa hackerilor sunt cele inspirate de artişti şi trupe celebre, precum "Blink182", "Metallica","Slipknot", "Eminem" şi "50cent", se arată într-un raport al Centrului Naţional pentru Securitate Cibernetică din Marea Britanie, potrivit rollingstone.com.

Urmărește
365 afișări
Imaginea articolului Lista celor mai vulnerabile parole în faţa hackerilor: Numele unor trupe celebre, printre cele mai riscante pentru utilizatorii cibernetici

Lista celor mai vulnerabile parole în faţa hackerilor: Numele unor trupe celebre, printre cele mai preferate de utilizatori

Printre opţiunile riscante se mai numără cele care conţin nume şi cele formate doar din cifre.

Reprezentanţii instituţiei şi expertul în securitate cibernetică australian Troy Hunt au afirmat că parolele slabe sunt cele create după personaje fictive, ca "superman", "tigger", "batman" şi "pokemon", dar şi cele ce prezintă prenume, precum "ashley", "michael", "daniel", "jessica" şi "charlie".

Cele mai vulnerabile combinaţii de caractere mai sunt şi cele bazate pe accesarea uşoară a tastaturii: "123456", "123456789", "qwerty" şi "1111111".

"Înţelegem că securitatea cibernetică poate fi descurajantă pentru mulţi oameni, dar Centrul Naţional pentru Securitate Cibernetică a publicat o mulţime de sfaturi uşor aplicabile", a declarat directorul tehnic Ian Levy într-un comunicat oficial.

"Refolosirea parolelor reprezintă un risc major, care poate fi evitat. Nimeni nu ar trebui să protejeze informaţii vulnerabile cu ceva care poate fi ghicit uşor, precum prenumele, formaţia favorită şi echipa de fotbal preferată", a mai spus acesta.

Reprezentantul centrului recomandă folosirea unor parole mai dificile, care să combine cuvinte la întâmplare. Levy le recomandă internauţilor să folosească substantive care li se par memorabile, care să nu fie ghicite uşor.

Centrul Naţional pentru Securitate Cibernetică face parte din departamentul dedicat domeniilor digitale, media, culturii şi sportului din guvernul Marii Britanii. Reprezentanţii centrului doresc să reducă numărul de probleme privind securitatea cibernetică prin informaţii despre metodele de operare ale hackerilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici