- Home
- Life-Inedit
- SAN FRANCISCO, (30.03.2008, 16:40)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Loc de veci pe Lună
O companie americană specializată în "înmormântări spaţiale" a anunţat, vineri, că va lansa, anul viitor, un serviciu destinat celor care vor ca rămăşiţele lor pământeşti să-şi găsească odihna pe Lună.
Urmărește
41 afișări
Loc de veci pe Lună
Celestis Inc. a indicat că a încheiat acorduri cu Odyssey Moon Limited şi Astrobotic Technology Inc. pentru a trimite cenuşă umană pe Lună prin intermediul unor zboruri cu rachete private.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Compania afirmă, într-un comunicat, că aceste misiuni lunare vor fi "o onoare specială, accesibilă tuturor celor care împărtăşesc visul ca omul să ajungă până la stele".
Trimiterea unui singur gram de cenuşă pe Lună va costa, totuşi, circa 10.000 de dolari.
În urmă cu zece ani, Celestis a dat NASA o capsulă conţinând resturile astro-geologului american Eugene Shoemaker, primul om ale cărui resturi pământeşti odihnesc pe Lună.
Compania, care mai are concurenţi pe piaţă, a trimis deja cenuşă în spaţiu în cursul ultimelor şase zboruri spaţiale funerare.
Printre celebrităţile care au avut dreptul la astfel de funeralii mai speciale se află creatorul serialului "Star Trek", Gene Roddenberry, actorul aceluiaşi serial TV, James Doohan ("Scotty"), astronomul Clyde Tombaugh sau astronautul Gordon Cooper.
Următoarea misiune organizată de Celestis pentru a trimite cenuşă pe orbita Pământului este prevăzută pentru iunie 2008.
Odyssey Moon Limited şi Astrobotic Technology Inc. fac parte din cele 10 companii care concurează pentru a câştiga un premiu de 30 de milioane de dolari oferit, în septembrie, de Google celui care va reuşi să trimită primul pe Lună un aparat automat, capabil să se deplaseze acolo cu cel puţin 500 de metri şi să trimită pe Pământ imagini cu rezoluţie înaltă şi date. Concursul este organizat de Fundaţia X Prize.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe