- Home
- Life-Inedit
- SAN FRANCISCO, (30.03.2008, 16:40)
Loc de veci pe Lună
O companie americană specializată în "înmormântări spaţiale" a anunţat, vineri, că va lansa, anul viitor, un serviciu destinat celor care vor ca rămăşiţele lor pământeşti să-şi găsească odihna pe Lună.
Urmărește
42 afișări
Loc de veci pe Lună
Celestis Inc. a indicat că a încheiat acorduri cu Odyssey Moon Limited şi Astrobotic Technology Inc. pentru a trimite cenuşă umană pe Lună prin intermediul unor zboruri cu rachete private.
Compania afirmă, într-un comunicat, că aceste misiuni lunare vor fi "o onoare specială, accesibilă tuturor celor care împărtăşesc visul ca omul să ajungă până la stele".
Trimiterea unui singur gram de cenuşă pe Lună va costa, totuşi, circa 10.000 de dolari.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LinkedIn Premium e acuzat că a partajat mesaje cu terți pentru a antrena modele de Inteligență Artificială. Cum se apără compania
-
Călin Georgescu: „Se discută ca, în cazul în care aş fi oprit, aş putea să iau legătura cu cineva din zona suveranistă şi să devin prim-ministru”
-
Daniel Fenechiu: Exclus ca Ilie Bolojan să dea înapoi în privinţa concedierilor
-
Trump va susţine un discurs la Forumul Economic Mondial de la Davos, temele fiind încă neclare
În urmă cu zece ani, Celestis a dat NASA o capsulă conţinând resturile astro-geologului american Eugene Shoemaker, primul om ale cărui resturi pământeşti odihnesc pe Lună.
Compania, care mai are concurenţi pe piaţă, a trimis deja cenuşă în spaţiu în cursul ultimelor şase zboruri spaţiale funerare.
Printre celebrităţile care au avut dreptul la astfel de funeralii mai speciale se află creatorul serialului "Star Trek", Gene Roddenberry, actorul aceluiaşi serial TV, James Doohan ("Scotty"), astronomul Clyde Tombaugh sau astronautul Gordon Cooper.
Următoarea misiune organizată de Celestis pentru a trimite cenuşă pe orbita Pământului este prevăzută pentru iunie 2008.
Odyssey Moon Limited şi Astrobotic Technology Inc. fac parte din cele 10 companii care concurează pentru a câştiga un premiu de 30 de milioane de dolari oferit, în septembrie, de Google celui care va reuşi să trimită primul pe Lună un aparat automat, capabil să se deplaseze acolo cu cel puţin 500 de metri şi să trimită pe Pământ imagini cu rezoluţie înaltă şi date. Concursul este organizat de Fundaţia X Prize.
Citește pe alephnews.ro: Donald Trump face schimbări în lume în a treia zi de mandat. Țările UE ar putea fi supuse unor tarife vamale din partea SUA
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cel mai mare iceberg din lume, A23a, se deplasează spre insula britanică Georgia de Sud. Cât de gravă este situația
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
CANCAN.RO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe