Locul de unde izvorăşte Dunărea stă pe o "comoară". Ar putea fi cheia pentru problema maşinilor electrice

  • O mină din Pădurea Neagră, Germania, ar putea oferi soluţia pentru ca maşinile electrice să devină preponderente pe străzile Europei.
  • În prezent în lume se află pe străzi aproximativ 5.6 milioane de maşini electrice sunt în lume.
  • Chinezii au cumpărat 1.1 milioane de astfel de automobile în prima jumătate a acestui an.
Urmărește
7507 afișări
Imaginea articolului Locul de unde izvorăşte Dunărea stă pe o "comoară". Ar putea fi cheia pentru problema maşinilor electrice

Locul de unde izvorăşte Dunărea stă pe o "comoară". Ar putea fi cheia pentru problema maşinilor electrice

La 3.2 kilometri adâncime, într-o mină din Pădurea Neagră, Germania, se află lithium pentru cel puţin 1 milion de maşini electrice pe an. Lithiumul este esenţial pentru fabricarea bateriilor acestor automobile. Mai mult, se pare că Vulcan Energy Resources poate scoate la lumina zilei această resursă fără să elibereze gaze de seră în atmosferă, graţie unei noi tehnologii folosite la minerit.
 
Proiectul costă peste 2 miliarde de dolari, dar e sustenabil, având în vedere că în prezent costurile de aducerea a lithiumul - din zone îndepărtate- este foarte ridicat. Extracţia acestuia se face în multe zone cu un impact semnificativ asupra mediului, dar mina din Germania promite să fie cu o tehnologie mai ecologică.
 
"Vom produce la nivel local un produs care nu este doar mai ieftin, ci şi mai ecologic decât alternativele", a declarat Horst Kreuter, directorul general al Vulcan în Germania, într-un interviu.
 
Compania, care are sprijnul celei mai bogate femei din Australia, Gina Rinehart, a semnat deja contracte cu Renault, Stellatins NV (compania care deţine Jeep), producătorii de baterii electrice coreeni LG şi gigantul german Volkswagen.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici