Lucruri care s-au întâmplat datorită seriei Star Trek

Pentru a sărbători împlinirea a 50 de ani de la premiera Star Trek, care a avut loc în toamna anului 1966, mai exact pe 8 septembrie, site-ul vanityfair.com a făcut o listă cu lucruri care s-au materializat doar datorită inspiraţiei oferite de acest univers fictiv.

Urmărește
1727 afișări
Imaginea articolului Lucruri care s-au întâmplat datorită seriei Star Trek

Lucruri care s-au întâmplat datorită seriei Star Trek

După 50 de ani de influenţă ştiinţifico-fantastică marca Star Trek, iată care sunt cele mai interesante lucruri inspirate de acest univers sci-fi.

1967: Martin Luther King Jr. o imploră personal pe Nichelle Nichols, cea care o interpretează pe Uhura, să rămână în show şi să nu îşi urmeze visul de a avea o carieră la Broadway, aşa cum plănuise.

1968: NBC primeşte 115.000 de scrisori de la fani, în care sunt rugaţi să nu anuleze serialul.

1969: În februarie este anunţată anularea Show-ului TV.

1970: Leonard Nimoy (cel care îl interpretează pe Spock) îşi lansează al cincilea şi ultimul album audio, "The New World of Leonard Nimoy/ Noua lume a lui Leonard Nimoy".

1971: Un elev de liceu, numit Mike Mayfield, a început să lucreze la ce avea să devină primul joc pentru calculator Star Trek.

1972: Prima convenţie majoră Star Trek are loc în New York, unde vin peste 3.000 de fani.

1973: Gene Roddenberry (creatorul serialului de televiziune Star Trek) revine pe micile ecrane cu Genesis II.

1974: Star Trek: Seria Animată difuzează episodul cu numărul 22, ultimul al seriei de desne animate.

1976: Ca răspuns al numărului impresionant de scrisori primite de NASA, este luată decizia de a schimba numele primei navetei spaţiale din "Constitution" în "Enterprise".

1977: O franciză extrem de populară, care de asemenea are în titlu termenul Star, este lansată (Star Wars - n.r.).

1979: NASA o cooptează pe Nichelle Nichols (Uhura) pentru a-i ajuta să recruteze femei pentru programul spaţial.

1985: Este publicat Dicţionarul Klingon (klingon este limba artificială vorbită de klingonieni în universul ficţional Star Trek).

1986: Este formată trupa britanică de muzică pop T’Pau, nume inspirat de un personaj din Star Trek, din sezonul 2, episodul "Amok Time".

1990: Whoopi Goldberg (care o interpretează pe Guinan) o interpretează pe Oda Mae Brown în filmul "Ghost/ Fantoma mea iubită", rol ce îi aduce actriţei un premiu Oscar.

1991: Apple lansează QuickTime, dispozitiv inspirat de cele din universul fictiv al serialului.

1992: Mae C. Jemison devine prima femeie cosmonaut din Africa, recunoscând că a fost inspirată de Star Trek şi personajul Uhura.

1997: Cenuşa lui Gene Roddenberry este lansată în spaţiu.

2000: O serie de 6 cărţi numită "Star Trek: New Earth" este lansată.

2004: Miliardarul Paul G. Allen, cofondator Microsoft şi fan înrăit Star Trek, finanţează primul zbor privat în spaţiu cu echipaj uman.

2007: Refuge, organizaţie de caritate din Marea Britanie, are un nou proprietar: Patrick Stewart (Căpitanul Jean-Luc Picard).

2009: Nicki Minaj îşi numeşte al treilea album audio "Beam Me Up Scotty".

2011: Atât la aspect, cât şi la funcţii, iPad-ul de la Apple se aseamănă cu PADD (Personal Access Display Device) folosit în "Star Trek: The Next Generation/ Star Trek: Generaţia următoare".

2014: Un start-up din San Francisco, numit OnBeep, lansează Onyx-ul, din nou, inspirat de universul fictiv Star Trek.

2016: Al 13-lea film Star Trek a avut premiera pe 21 iulie în Germania şi Rusia.

Alte realizări inspirate de universul fictiv creat de Gene Roddenberry pot fi văzute aici: http://bit.ly/2czi5Ak.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici