- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (13.09.2013, 13:40)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Luminiţa Gheorghiu, Margareta Pâslaru şi Nae Caranfil, celebraţi la Noaptea Albă a Filmului Românesc
Luminiţa Gheorghiu, Margareta Pâslaru şi Nae Caranfil vor fi sărbătoriţi la cea de-a patra ediţie a Nopţii Albe a Filmului Românesc, un eveniment care se va desfăşura în seara de 20 septembrie, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
Urmărește
162 afișări
Luminiţa Gheorghiu, Margareta Pâslaru şi Nae Caranfil, celebraţi la Noaptea Albă a Filmului Românesc (Imagine: Shutterstock)
Astfel, cinefilii sunt aşteptaţi în număr cât mai mare la unul dintre cele mai importante evenimente de promovare a cinematografiei autohtone, Noaptea Albă a Filmului Românesc. Titluri lansate recent pe marile ecrane, premiere, comedii, drame şi documentare - programul Nopţii Albe este şi în acest an unul extrem de ofertant.
Cea de-a patra ediţie a evenimentului a pregătit spectatorilor o serie de proiecţii speciale ale unor filme de referinţă pentru cinematografia românească. În 1993, regizorul Nae Caranfil îşi lansa primul lungmetraj din carieră, "È pericoloso sporgersi", selectat în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs a Festivalului de la Cannes şi recompensat cu marele trofeu la Festivalul Internaţional al Filmului de la Bratislava, 1993, premiul criticii "Michel Pérez" la Festivalul Internaţional al Filmului de la Montpellier, Franţa, 1993, premiul special al juriului şi premiul Franţei de Vest la Festivalul European al Filmului, în 1994, premiul pentru scenariu şi premiul pentru debut al Uniunii Cineaştilor din România, în 1993.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un diplomat rus de rang înalt afirmă că Rusia este deschisă la orice discuţii de pace în Ucraina dacă Trump le iniţiază
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
-
Comisia Europeană trimite România în faţa CJUE pentru că nu a colectat şi epurat în mod corespunzător apele uzate
-
Marcel Boloş: termenul pentru aplicarea amnistiei fiscale, prelungit până la 20 decembrie 2024
Filmul va putea fi vizionat la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, de la ora 23.00.
Un omagiu îi este adus legendei vii a muzicii uşoare româneşti Margareta Pâslaru, care a împlinit în acest an 70 de ani. Cântăreaţă, compozitoare şi textieră română de muzică uşoară-pop, folclor, actriţă de teatru şi film, realizatoare TV şi radio, Margareta Pâslaru este o personalitate complexă a culturii româneşti, vocea inconfundabilă şi farmecul său propulsând-o în rândul celor mai îndrăgiţi artişti.
În film, unul dintre cele mai importante roluri din cariera sa este cel din "Un film cu o fată fermecătoare", în regia lui Lucian Bratu. Interpretarea ei plină de naturaleţe va putea fi admirată la proiecţia specială din cadrul Nopţii Albe, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, de la ora 21.00.
De asemenea, la Noaptea Albă a Filmului Românesc este celebrată actriţa Luminiţa Gheorghiu. Trei filme din cariera sa vor putea fi urmărite de publicul bucureştean. Considerat de majoritatea criticilor unul dintre cele mai bune filme româneşti şi una dintre cele mai reuşite ecranizări, "Moromeţii", în regia lui Stere Gulea, a fost lansat în 1987. Rolul Catrinei Moromete îi aduce Luminiţei numeroase aprecieri, precum şi o diplomă de onoare din partea Asociaţiei Cineaştilor din România. Filmul va putea fi vizionat la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, de la ora 18.00.
La 25 de ani după "Moromeţii", regizorul Stere Gulea, directorul de imagine Vivi Drăgan Vasile şi actriţa Luminiţa Gheorghiu au colaborat la o alta ecranizare, a romanului "Sunt o babă comunistă!", al lui Dan Lungu. Producţia recent lansată în cinematografele româneşti va putea fi urmărită la Noaptea Albă, la CinemaPRO, de la ora 24.00.
Nu în ultimul rând, spectatorii o vor putea vedea pe Luminiţa Gheorghiu în filmul românesc cu cei mai mulţi spectatori din ultimii 20 de ani, "Poziţia copilului", în regia lui Călin Peter Netzer, distins cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin şi reprezentând propunerea României la premiile Oscar 2014. Filmul va fi proiectat la Cinema Studio, de la ora 24.00.
Cinefilii vor putea savura la Noaptea Albă şi comedia "Buletin de Bucureşti", în regia lui Virgil Calotescu, care sărbătoreşte 30 de ani de la premieră. Proiecţia specială va avea loc în Parcul Herăstrău, de la ora 20.00.
Programul Nopţii Albe a Filmului Românesc 2013 va fi disponibil în curând pe site-ul www.romfilmpromotion.ro si pe pagina de facebook a evenimentului: www.facebook.com/NoapteaAlba.
Spectatorii sunt aşteptaţi la proiecţiile de film românesc la Cinema Studio, CinemaPRO, Cinema Elvira Popescu, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Parcul Herăstrău, Club Control, Dianei 4, Biblioteca Centrală Universitară "Carol I".
În Cluj, Noaptea Albă va avea loc la Cinema Victoria şi Casa TIFF.
Noaptea Albă a Filmului Românesc este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc.
Citește pe alephnews.ro: Primarul Londrei susține că Trump l-a atacat în mod repetat referitor la etnia şi religia sa
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ce au făcut copiii cu trupul lui Silviu Prigoană, înainte de înmormântare. I-au respectat o dorință arzătoare
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe