- Home
- Life-Inedit
- ROMA, (01.06.2010, 16:43)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Majoritatea preoţilor navighează zilnic pe internet
Majoritatea preoţilor (94,7%) navighează online în fiecare zi, în special pentru a-şi pregăti predicile, iar 40% dintre ei consideră că avantajele internetului sunt mai numeroase decât pericolele pe care le prezintă această reţea, potrivit unui studiu publicat la Roma.
Urmărește
42 afișări
Majoritatea preoţilor navighează zilnic pe internet (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)
În total, 94,7% dintre preoţi se conectează la internet în fiecare zi, potrivit unui studiu, intitulat "Picture", realizat în comun de Universitatea Elveţiano-Italiană din Logano şi de Universitatea Sfânta Cruce din Roma, în perioada 15 noiembrie 2009 - 28 februarie 2010.
Preoţii caută pe internet în special surse de inspiraţie pentru predicile lor - 61,5% dintre ei cel puţin o dată pe săptămână. Tot cu ajutorul internetului, clericii studiază chestiuni religioase (60,1% cel puţin o dată pe săptămână), şi 64,4% dintre ei consideră că navigarea pe internet conduce la ameliorarea pregătirii profesionalea breslei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR alege datele votului. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Deşi consideră că acest mijloc de comunicare nu este cel mai bine adaptat pentru transmiterea de sfaturi de natură spirituală (38,6%, din preoţi, comparativ cu 26,7% care îl consideră adaptat), 52,5% dintre preoţi îl consideră suficient de potrivit pentru a difuza mesajul lui Cristos.
În proporţie de 38,2%, preoţii consideră că posibilităţile oferite de internet sunt mai importante decât pericolele pe care această reţea le prezintă, în timp ce 17,5% consideră contrariul.
Aproape opt preoţi din zece (79,1%) consideră că internetul reprezintă un mijloc util pentru a comunica cu ceilalţi, şi 44% folosesc, cel puţin o dată pe săptămână, reţele de socializare.
Internetul este "un nou element cultural" şi "Biserica, în sarcinile ei evanghelice, trebuie să ţină cont de el", a declarat pentru presă cardinalul Claudio Hummes, preşedintele Congregaţiei clericilor. "Congregaţia noastră trebuie să ofere sfaturi practice religioase şi în lumea digitală", a adăugat el.
În total, 4.992 de preoţi au răspuns întrebărilor din acest chestionar (1,2% din totalul preoţilor din lume), pe bază de voluntariat, iar eşantionul a fost reprezentativ, a precizat preotul Lucio Ruiz, profesor la Universitatea Sfânta Cruce din Roma.
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe