- Home
- Life-Inedit
- PARIS, (28.05.2008, 19:32)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"Mama peştilor" era vivipară şi are 380 de milioane de ani
Cea mai veche femelă de peşte de pe Pământ, care are aproximativ 380 de milioane de ani, a fost descoperită purtându-şi puiul încă legat de cordonul ombilical, pe coasta nord-vestică a Australiei, potrivit unui studiu care va fi publicat, joi, de revista Nature.
Urmărește
23 afișări
"Mama peştilor" era vivipară şi are 380 de milioane de ani (Imagine: www.hurriyet.com)
Fosila, numită Materpiscis attenboroughi, nu este numai primul embrion fosilă descoperit cu cordonul ombilical, dar şi cea mai veche femelă care a dat naştere unui pui.
Acest tip de naştere, în care peştele dă viaţă unui pui deja format (vivipară) şi nu depune ouă, seamănă cu practicille de reproducere actuale ale unor specii de rechini şi calcani, indică studiul.
Descoperirea este extraordinară în materie de fosile şi modifică informaţiile despre evoluţia vertebratelor, a indicat John Long, oficial al Departamentului de Ştiinţe de la Museum Victoria, coautor al studiului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Ministrul Educaţiei: ne confruntăm cu un demers bizar, izolaţionist, cu elemente de pseudoreligie
-
MAI susţine că „România este una dintre cele mai sigure ţări din lume”
-
Un videoclip în care sania lui Moş Crăciun este doborâtă de o rachetă a ruşilor circulă online
John Long şi colegii săi, Kate Trinajstic, Gavin Young şi Tim Senden au fost şocaţi să descopere un asemenea proces de reproducere la un peşte atât de vechi.
"Acest lucru ne demonstrează că reproducerea vivipară s-a produs în acelaşi moment ca şi depunerea ouălelor şi că mecanismele au evoluat împreună mai degrabă decât succesiv", a spus Kate Trinajstic.
Descoperirea embrionului şi a cordonului ombilical la "mama peşte" oferă primul exemplu de fertilizare internă, adică de penetrare sexuală, indică studiul.
Fosila de 25 de centimetri aparţine grupului vertebratelor numite placoderme, care populau mările devonianului şi care erau cei mai mari prădători ai epocii, în urmă cu 350 - 420 de milioane de ani.
Adesea supranumiţi "dinozaurii mărilor", aceştia au dominat oceanele şi lacurile timp de 70 de milioane de ani.
Fosila, un nou gen (Materpiscis) şi, totodată, o nouă specie (attenboroughi) este un specimen conservat remarcabil, conţinând un embrion unic conectat cu un cordon ombilical calcifiat.
Fosila este cu 200 de milioane de ani mai veche decât prima urmă de reproducţie vivipară cunoscută până în prezent.
Fosila a fost numită după naturalistul Sir David Attenborough, primul care a descoperit situl Gogo, de pe coasta nord-vestică a Australiei, unde a fost găsită fosila.
Citește pe alephnews.ro: Finlanda și Estonia lansează patrule navale în urma suspiciunii de sabotaj rusesc în cazul Estlink 2. Rutte: „NATO va spori prezența în Marea Baltică”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe