- Home
- Life-Inedit
- BEIJING, (15.11.2019, 15:13)
- Razvan Tupa
Marea groapă de gunoi cu care se lăuda China s-a umplut cu 25 de ani înainte de termenul anunţat
Marea groapă de gunoi din apropiere de Hangzhou, cu care se mândrea China, s-a umplut cu 25 de ani înaintea termenului anunţat de oficialităţi, arată BBC.
Urmărește
2489 afișări
Marea groapă de gunoi cu care se lăuda China s-a umplut cu jumătate de secole înainte de termenul anunţat
Groapa de gunoi Jiangcungou din provincia Shaanxi Province, are o dimensiune egală cu 100 de terenuri de fotbal şi a fost concepută pentru a primi 2.500 de tone de gunoi pe zi. În realitate a trebuit să gestioneze cantităţi de până la 10.000 de tone pe zi, fiind cea mai solicitată groapă de gunoi din China.
China este considerată unul dintre statele care poluează cel mai mult, întâmpinând greutăţi de ani buni în procesarea gunoiului produs populaţia care a atins un număr de 1,4 miliarde de cetăţeni.
Groapa de gunoi din apropierea oraşului Xi'an a fost construită în 1994 şi trebuia să funcţioneze până în 2044. Întreprinderea deserveşte 8 milioane de cetăţeni şi acoperă o zonă de aproape 700.000 de metri pătraţi, atingând o adâncime de 150 de metri. Groapa avea o capacitate de 34 de milioane de metri cubi. Xi'an rămăsele unul dintre puţinele oraşe din China care nu se bazează decât pe groapa de gunoi pentru prelucrarea gunoiului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Bolojan: Bugetarii din Senat vor da concursuri
-
Antonescu: Sunt conectat puţin (cu partidele), adică atât cât trebuie
-
Bolojan insistă pentru restructurare: „Nu putem continua risipa banilor publici"
La începutul lunii noiembrie, o nouă fabrică de incinerare a gunoiului a fost deschisă şi alte patru sunt proiectate să fie iaugurate până în 2020. Acestea ar urma să proceseze 12.750 de tone de gunoi pe zi.
Demersul are ca scop reducerea numărului de gropi de gunoi pe teritoriul Chinei, fiind preferate alte metode de procesare a deşeurilor, cum ar fi incinerarea.
Autorităţile au afirmat că groapa de gunoi ar trebui să fie transformată treptat într-un parc ecologic.
China a adunat în 2017 nu mai puţin de 215 milioane de tone de gunoi din gospodăriile din ţară, potrivit cifrelor oficiale. Cifra crescuse simţitor faţă de cele 152 de milioane de tone, raportate cu un deceniu mai devreme.
China avea 654 de gropi de gunoi şi 286 de fabrici de incinerare a gunoiului.
China a anunţat că intenţionază să recicleze 356% din gunoiul provenit din marile oraşe până la finalul anului 2020. În luna iulie, sortarea şi reciclarea gunoiului a devenit obligatorie în Shanghai. În 2015, o alunecare de teren s-a produs la o groapă de gunoi din sudul oraşului Shenzhen şi 73 de persoane şi-au pierdut viaţa. Groapa de gunoi era concepută pentru a adăposti patru milioane de metri cubi de gunoi, depozitat până la o înălţime maximă de 95 de metri. În momentul accidentului, groapa era plină, constatându-se existenţa a 5,8 milioane de metri cubi de gunoi care ajungea la 160 de m înălţime.
Pentru multă vreme, China a procesat şi gunoi din alte ţări. Autorităţile au întrerupt contractele la finalul anului 2017, când au fost interzis importul pentru 24 de tipuri de gunoi. Numai în 2017, ţara primise şapte milioane de tone de deşeuri din plastic din Europa, Japonia şi Statele Unite şi 27 de milioane de deşeuri din hârtie. După 2017, o bună parte din gunoiul ţărilor bogate a fost preluat pentru procesare de Malaezia, Philipine şi Indonezia. Unele dintre aceste ţări s-au declarat copleşite de impactul gunoiului asupra mediului şi au bocat importul şi au început chiar să returneze gunoiul.
Citește pe alephnews.ro: Robert Fico a declarat că opoziția plănuiește o lovitură de stat similară cu revolta EuroMaidan din Ucraina. Ce a declarat Premierul slovac
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Anda Adam participă la Asia Express 2025! Cine e colegul vedetei în emisiunea de la Antena 1
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe