- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (10.09.2019, 11:21)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Margaret Atwood dezvăluie că "The Testaments", continuarea romanului " The Handmaid's Tale", a fost ţinta hoţilor | VIDEO
Scriitoarea canadiană Margaret Atwood a declarat că ea şi editura sa au fost vizate de "e-mailuri false" trimise de "infractori cibernetici" care au încercat să obţină romanul "The Testaments", continuarea volumului "The Handmaid's Tale", înainte ca acesta să apară pe piaţă.
Urmărește
576 afișări
Margaret Atwood spune că "The Testaments", continuarea romanului " The Handmaid's Tale", a fost ţinta hoţilor
"A fost o iniţiativă comercială de tip furt", a declarat Atwood într-un interviu pentru BBC.
"Oamenii au încercat să îl fure. Este adevărat, încercau să îl fure şi a trebuit să folosim multe coduri şi parole", a explicat scriitoarea, al cărei cel mai recent roman, aflat pe lista scurtă de nominalizări la premiul Booker 2019, a apărut pe piaţă marţi.
În cele din urmă, romanul a fost protejat, o vastă operaţiune fiind concepută pentru ca niciun detaliu să nu apară în presă. De altfel, şi membrii juriului premiului Booker au fost obligaţi să semneze un contract de păstrare a confidenţialităţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Totuşi, săptămâna trecută, distribuitorul online Amazon a trimis din greşeală câteva sute de copii unor clienţi din SUA, fapt criticat de librăriile independente.
Atwood a încercat să diminueze incidentul şi a declarat că, pentru ea, cea mai mare surpriză a fost că cei de la Amazon şi-au cerut scuze. "Aparent, este prima dată când îşi prezintă scuzele", a spus scriitoarea în vârstă de 79 de ani. Se pare că, totuşi, reprezentanţii Amazon şi-au mai prezentat cel puţin o dată scuzele, în 2009, după ce au şters copii ale volumelor "1984" şi "Ferma animalelor", de George Orwell, de pe dispozitivele Kindle.
Totuşi, Atwood spune că faptul ar trebui sancţionat financiar.
Criticii care au citit deja volumul spun despre "The Testaments" că "provoacă dependenţă", "este o aventură alertă" şi "un apel la activism".
Romanul "The Handmaid's Tale" a fost recompensat cu premiul Man Booker şi a fost vândut în peste opt milioane de copii doar în limba engleză. În limba română au apărut două traduceri, una la Corint, în 2006, cu titlul "Povestea cameristei", şi una la Art, în 2016, "Povestea slujitoarei".
Lansat în 1985, romanul "Povestea slujitoarei" prezintă coşmarul unei Americi transformate într-o societate totalitară, unde femeile fertile sunt sclave sexuale, iar serialul inspirat de acest volum a devenit repede o parabolă a orientării politicii spre dreapta şi a abuzurilor sexuale, în epoca #MeToo.
Noul roman al autoarei prezintă fapte care s-au petrecut la mai bine de 15 ani de la sfârşitul ambiguu al primului volumului. Cea care nara primul roman, Offred, a reuşit să fugă în Canada, iar povestea este continuată de alte trei naratoare, fiecare cu o perspectivă diferită asupra regimului care începe să îşi piardă din putere.
Romanul este o colecţie de "testamente", unul fiind scris din perspectiva mătuşii Lydia, "Fondator" al Republicii Gilead, prezentată cititorilor cu trăsături total diferite.
La fel ca şi primul roman, "The Testaments" va fi adaptat pentru micile ecrane, în urma unei colaborări între platforma online Hulu şi studiourile Metro-Goldwyn-Mayer (MGM).
Margaret "Peggy" Atwood este una dintre cele mai importante scriitoare ale literaturii canadiene, a publicat 15 romane şi numeroase volume de poezii şi eseuri.
Este cunoscută mai ales pentru romanul "Povestirea Cameristei" ("The Handmaid's Tale"), publicat în 1985.
Nominalizată de cinci ori la prestigiosul Booker Prize, pentru romanele "Ochi de pisică", "Povestirea Cameristei", "Oryx and Crake", "Alias Grace" şi "Asasinul orb", a câştigat în cele din urmă acest trofeu mult râvnit în cercurile literare în anul 2000, cu "Asasinul orb" (The Blind Assassin").
Este şi o prolifică scriitoare de proză scurtă şi autoare a opt volume de literatură pentru copii.
Margaret Atwood a primit de-a lungul anilor numeroase premii şi distincţii importante, fiind laureată a trofeului Arthur C. Clarke pentru cel mai bun roman ştiinţifico fantastic pe 1987, pentru romanul său "Povestirea cameristei", a Premiului pentru Litere pe anul 2008 din partea fundaţiei "Prinţesa Asturiei", patronată de prinţesa moştenitoare Leonor a Spaniei, a primit Ordinul Artelor şi Literelor în rang de Cavaler din partea Guvernului francez şi a fost recompensată cu medalia Jubileului de diamant al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii în 2012.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Filmul "Downton Abbey" a avut premiera de gală, la patru ani de la încheierea serialului | VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe