- Home
- Life-Inedit
- BEIJING, (23.10.2014, 18:47)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mark Zuckerberg a vorbit în dialectul mandarin la Universitatea Tsinghua din Beijing - VIDEO
Facebook este inaccesibilă în China, unde reţeaua de socializare este blocată de cenzori, însă cofondatorul ei Mark Zuckerberg şi-a continuat campania de "îmblânzire" a autorităţilor chineze şi a folosit un atu lingvistic, vorbind în dialectul mandarin, în timpul unei vizite în această ţară.
Urmărește
302 afișări
Mark Zuckerberg a vorbit în dialectul mandarin, în timpul unei vizite în China - VIDEO
Invitat să ţină un discurs în amfiteatrul Universităţii Tsinghua, miercuri, la Beijing, Mark Zuckerberg i-a uluit pe studenţii prezenţi la eveniment, după ce li s-a adresat în chineză: "Bună ziua, tuturor!".
Potrivit AFP, tânărul antreprenor american, în vârstă de 30 de ani, aflat la conducerea celei mai mari reţele de socializare din lume, a continuat să vorbească în chineză pe durata unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri, timp de 30 de minute, fiind încurajat şi aplaudat de spectatori, cuceriţi de eforturile sale, potrivit unei înregistrări video care a fost publicată online joi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Învăţarea acestei limbi m-a ajutat să studiez cultura respectivă. Dintr-odată, am încercat să învăţ limba. Şi, în definitiv, îmi plac provocările", a spus Zuckerberg, al cărui discurs nu a fost însă lipsit de anumite pronunţări inexacte.
Mark Zuckerberg a răspuns unor întrebări formulate într-o manieră simplă de un prezentator binevoitor, vorbind despre culoarea sa preferată (albastru), despre preparatul chinezesc preferat şi despre familia chinezo-americană a soţiei sale, Priscilla Chan.
Însă el a abordat şi teme mai complicate, inclusiv filosofia sa de creator de firme de succes. "Cel mai important este să nu îţi laşi braţele în jos" şi "să crezi în misiunea ta", a adăugat el.
Cele mai bune companii nu au fost înfiinţate pentru că fondatorul lor voia să creeze o companie, ci pentru că el dorea să schimbe lumea!", a continuat antreprenorul american, cu entuziasm.
Facebook este blocată în China continentală din 2009 - la fel ca Twitter, YouTube şi Instagram -, la ordinul autorităţilor comuniste, care vor să exercite un control strict asupra felului în care sunt partajate informaţiile pe internetul local.
În mod paradoxal, numeroase instituţii chineze, mai ales cele turistice, dar şi agenţia de presă oficială China Nouă folosesc Facebook pentru a-şi promova activitatea în străinătate.
Managerii de la Facebook călătoresc frecvent la Beijing pentru a participa la conferinţe profesionale şi a discuta cu liderii politici chinezi.
La începutul săptămânii, Mark Zuckerberg a fost numit membru în consiliul de administraţie al School of Economics and Management din cadrul Universităţii Tsinghua.
"Suntem deja prezenţi în China!", a subliniat cofondatorul Facebook, adăugând că a vizitat această ţară deja de patru ori.
"Ajutăm companiile chineze să obţină noi clienţi pe plan internaţional, prin intermediul reclamelor de pe Facebook. Dorim să ajutăm diverse părţi ale lumii să înţeleagă mai bine ceea ce înseamnă China", a adăugat Zuckerberg, exprimându-se tot în dialectul mandarin.
Mark Zuckerberg a stârnit şi hohote de râs în rândul spectatorilor, evocând o conversaţie cu soţia sa: "Într-o zi, am întrebat-o: «Vorbesc chiar atât de prost limba asta pentru a înţelege ceea ce mi se spune în mandarină?». Iar ea mi-a răspuns: «Nu eşti prea bun nici atunci când asculţi ceea ce eu îţi spun în engleză!»".
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe