Marley, declarată pisica anului. Consolează victimele traficului uman dintr-un adăpost londonez

  • O pisică ce oferă alinare femeilor traficate a fost numită „Pisica Anului” în cadrul unei ceremonii naţionale.
  • Marley, despre care se spune că are „darul incredibil al empatiei”, a câştigat premiul în faţa a mii de alte feline, conform The Guardian.
Urmărește
212 afișări
Imaginea articolului Marley, declarată pisica anului. Consolează victimele traficului uman dintr-un adăpost londonez

Marley, declarată pisica anului

Marley, o pisică alb cu negru, care locuieşte la un adăpost pentru femeile care au fost exploatate şi traficate, a obţinut acest premiu datorită compasiunii sale remarcabile.

În vârstă de şapte ani, Marley a învins mii de alte pisici înscrise în concurs şi a câştigat prestigiosul premiu oferit de Cats Protection, recunoscând astfel sprijinul pe care îl oferă femeilor de la Caritas Bakhita House din Londra.

Karen Anstiss, directoarea adăpostului, a declarat: „Sunt atât de mândră că Marley a câştigat titlul de Pisica Naţională a Anului. Este un exemplu minunat al puterii iubirii. De multe ori, faptul că Marley pune o lăbuţă pe picioarele oaspeţilor noştri este prima bunătate pe care aceştia o experimentează după ani de zile. Are acest dar incredibil al empatiei şi a ajutat multe femei pe drumul spre recuperare”.

Premiul va fi prezentat de scriitoarea şi prezentatoarea Dawn O'Porter, care a declarat că a învăţat multe despre viaţă şi iubire de la pisica ei, pe care a liofilizat-o după ce aceasta a murit.

Caritas Bakhita House, care găzduieşte 11 femei din 11 ţări, a adoptat-o pe Marley acum patru ani dintr-un adăpost de salvare, unde fusese plasată după ce a fost agresată de o altă pisică.

Anstiss a explicat: „Înainte să ajungă în adăpost, cred că Marley a trecut prin momente dificile, astfel că recunoaşte traumele oaspeţilor noştri pentru că şi el a suferit. La început stă foarte aproape pentru a observa reacţiile femeilor. Apoi le pune uşor o lăbuţă pe picior, făcându-le să ştie că nu sunt singure”.

„Am avut o victimă atât de traumatizată încât nu vorbea cu noi - doar cu Marley - şi pentru că avea încredere în el, am reuşit să ajungem la ea în timp”.

Anstiss a menţionat că Marley este şi un supervizor al personalului, un agent de securitate care patrulează zona şi grădinarul şef. „Nimeni nu are voie să se atingă de peticul lui de margarete”, a spus ea.

Marley este un oaspete popular la sesiunile de terapie prin artă şi se alătură adesea personalului şi oaspeţilor la cină. Unul dintre oaspeţi i-a dedicat chiar un cântec.

Anstiss l-a descris pe Marley ca fiind „cu adevărat inima pufoasă a căminului nostru”.

Pentru a ajunge printre cele patru pisici finaliste la premiile naţionale pentru pisici, Marley a câştigat mai întâi categoria „Pisici Incredibile”, care celebrează legătura specială dintre pisici şi stăpânii lor. Ulterior, el a fost ales ca Pisica Naţională a Anului de către un juriu format din celebrităţi, primind un trofeu şi un pachet de premii care includea un voucher de 200 de lire sterline pentru un magazin de animale.

Marley urmează exemplul câştigătorului din anul trecut, Zebby, recunoscut pentru sprijinul acordat stăpânei sale surde, Genevieve Moss, avertizând-o asupra zgomotelor din jurul casei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici