Martin Scorsese, dat în judecată pentru că a amânat 22 de ani filmările pentru "Silence"

Regizorul american Martin Scorsese a fost dat în judecată pentru că a amânat în mod constant în ultimii 22 de ani începerea filmărilor pentru lungmetrajul "Silence", produs de Cecchi Gori Pictures.

Urmărește
267 afișări
Imaginea articolului Martin Scorsese, dat în judecată pentru că a amânat 22 de ani filmările pentru "Silence"

Martin Scorsese (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

De-a lungul carierei sale, cineastul american a regizat multe filme care au impresionat publicul şi criticii de specialitate. Se pare că succesul comercial de care se bucură Scorsese în ultimii ani are totuşi un preţ, întrucât regizorul a fost dat în judecată pentru că a amânat în mod constant în ultimii 22 de ani începerea filmărilor la un lungmetraj pentru care semnase un contract, preferând în schimb să îşi regizeze propriile proiecte cinematografice, informează dailymail.co.uk.

Procesul intentat de compania Cecchi Gori Pictures pentru filmul "Silence" ar putea să îl oblige pe Martin Scorsese să plătească daune de câteva milioane de dolari din cauza acestor amânări repetate.

Potrivit site-ului TMZ.com, Martin Scorsese a fost de acord să regizeze un film în urmă cu 22 de ani, dar a amânat constant începerea filmărilor la acel proiect.

Compania Cecchi Gori Pictures, care a produs filme celebre precum "Se7en" şi "Poveste din Bronx/ A Bronx Tale", afirmă că regizorul în vârstă de 69 de ani a semnat acel contract în 1990.

Filmările au fost însă amânate pentru că Scorsese a dorit să facă mai întâi alte trei filme: "Cârtiţa/ The Departed" (2006), "Shutter Island" (2010) şi "Hugo" (2011).

Compania susţine că Martin Scorsese a plătit pentru dreptul de a regiza fiecare dintre acele trei filme înainte de "Silence", însă a încercat să se eschiveze încă o dată, după finalizarea filmărilor de la "Hugo".

Cecchi Gori Pictures solicită să i se plătească suma de 1,5 milioane de dolari - onorariul de producător primit de Scorsese pentru "Hugo" - dar şi 20% din încasările obţinute de acest film. "Hugo", care a primit cinci premii Oscar din 11 nominalizări, a avut încasări de 185 milioane de dolari pe plan mondial.

Potrivit documentelor depuse la Tribunalul din Los Angeles, Scorsese semnase o înţelegere în 2004 prin care se angaja să facă din "Silence" următorul lui film. Cu toate acestea, Cecchi Gori Pictures susţine că regizorul doreşte să amâne din nou filmările de la acest proiect, pentru a face "Wolf of Wall Street".

"Silence" va spune povestea a doi preoţi iezuiţi din secolul al XVII-lea, care se confruntă cu numeroase violenţe şi persecuţii în drumul lor spre Japonia, unde merg pentru a-şi întâlni mentorul şi pentru a propovădui învăţămintele creştine. Potrivit IMDb.com, filmul este în preproducţie şi îi are în distribuţie pe Daniel Day-Lewis, Benicio Del Toro şi Gael Garcia Bernal.

Într-o carieră de peste şase decenii în industria cinematografică, Martin Scorsese este considerat unul dintre cei mai influenţi cineaşti americani contemporani, fiind autorul unor filme devenite clasice, precum "Şoferul de taxi/ Taxi Driver" (1976), "Taurul furios/ Raging Bull" (1980) şi "Băieţi buni/ Goodfellas" (1990), dar şi al unor pelicule mai recente, extrem de bine primite de public şi de critici, precum "Bandele din New York/ Gangs of New York" (2002), "Aviatorul/ The Aviator" (2004) şi "Hugo" (2011). Martin Scorsese, în vârstă de 69 de ani, a primit şi multe nominalizări la Oscar, trofeu pe care l-a obţinut în cele din urmă în 2007, cu filmul "Cârtiţa/ The Departed".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici