Metoda simplă şi la îndemână oricui pentru a scăpa de depresie

Sunt momente care ne fac să vrem să renunţăm, ne mănâncă toată energia şi ne lasă fără chef, fără motivaţia de a face lucrurile care ne făceau plăcere în trecut. Instalarea rutinei poate duce la depresie. CSID a întrebat specialiştii care sunt soluţiile pentru a ne deconecta şi a scăpa de depresie.

Urmărește
1340 afișări
Imaginea articolului Metoda simplă şi la îndemână oricui pentru a scăpa de depresie

Metoda simplă şi la îndemână oricui pentru a scăpa de depresie (Imagine: sundaywoman.com)

În opinia psihologului Andra Tănăsescu, astfel de momente dificile nu sunt, în fapt, nimic altceva decât semnale oferite de viaţă, prin intermediul subconştientului nostru, că avem nevoie de o pauză, în care să ne deconectăm de la micile probleme.

„Pe parcursul vieţii, conştientul ne tot alimentează cu mesaje că totul trebuie luat în serios, că nu avem nevoie de pauze, că actualul loc de muncă este ceea ce ne dorim, chiar dacă ne termină psihic, că rutina este bună şi trebuie să ne ţinem de ea până la pensionare, şi chiar şi după ea. La un moment dat, subconştientul nostru clachează şi construieşte scenarii, aparent dăunătoare, dar care au ca scop final, deconectarea noastră.

Tot acest declic se petrece într-o fracţiune de secundă. Ori stăm în pat şi dintr-o dată suntem străfulgeraţi de întrebarea: Chiar sunt fericit cu adevărat aşa cum sunt acum?. Ori stăm pe Facebook, ne uităm la fotografii ale prietenilor sau chiar ale necunoscuţilor, care par atât de fericiţi în Santorini, Thailanda, Tenerife sau chiar pe plaja din Mamaia, încât ne enervăm şi ne întrebăm cu voce tare: Eu de ce nu merg niciodată într-o astfel de vacanţă?”, explică psihologul Andra Tănăsescu.

Răspunsul la depresie este „Ieşi din casă!”

Specialistul crede că rutina amplifică starea de depresie, iar răspunsul la întrebarea “Cum scap de lipsa de poftă de viaţă, cum scap de depresia care parcă a pus stăpânire pe viaţa mea?” este unul singur “Ieşi afară, ieşi din casă”. Unde? Oriunde. În parcul din faţa blocului sau în îndepărtata Indie. Mintea conştientă construieşte graniţe, impune reguli, crezând că ne vrea binele, însă spiritul nostru este liber, are nevoie de aventuri, de acţiune, de orice altceva numai nu de rutină.

CITEŞTE ARTICOLUL COMPLET PE CSID

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici