Michele Placido: Femeia de azi este un motor al societăţii occidentale moderne

Actorul şi regizorul Michele Placido a declarat, într-un interviu acordat revistei The One, că, pentru el, femeia actuală este motorul societăţii occidentale moderne, dar reprezintă şi imaginea familiei.

Urmărește
174 afișări
Imaginea articolului Michele Placido: Femeia de azi este un motor al societăţii occidentale moderne

Michele Placido: Femeia de azi este un motor al societăţii occidentale moderne (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Michele Placido este prezent în România pentru a prospecta eventuale locuri de filmare pentru următoarea sa peliculă, în care va juca şi pe care o va produce împreună cu Bobby Păunescu. Filmul, care are titlul de lucru "Itaker", va intra în preproducţie în martie 2011.

Actorul, regizorul şi producătorul italian a mai povestit, în interviul acordat The One, despre rolul care i-a marcat cariera, cel al comisarului Cattani din serialul "Caracatiţa", dar şi despre actriţele române pe care le apreciază: Monica Bârlădeanu şi Ramona Bădescu.

"În timp ce eram comisar, jucam şi Shakespeare şi alte roluri în Italia. Evident, Cattani a avut un succes teribil la public, mai ales aici, în România, sau în alte locuri unde nu au văzut celelalte roluri ale mele. (...) Dar e mai dificil să faci Regele Lear decât să îl joci pe comisarul Cattani", a spus el.

"Deranjam foarte mult, în perioada când am făcut acel film. Deranjam când făceam filmările în Sicilia. Să zicem că, acum, Mafia Italiană nu mai este la fel de puternică, au fost arestaţi foarte mulţi. Exista însă o mafie foarte importantă, în regiunea Calabria, care are legătura cu traficul mare de cocaină internaţională. Operau în Germania, Belgia, Franţa. Aşa că Damiano Damiani, regizorul «Caracatiţei», a avut probleme. Mi-a povestit că a primit ameninţări prin telefon să plece de la Palermo, pentru că mafioţii nu mai voiau ca noi să filmăm acolo, pentru că aveau impresia că oamenii le descopereau secretele", a spus el.

Michele Placido a spus că prima dată a venit în România la un concurs de frumuseţe, când a şi cunoscut-o pe Ramona Bădescu, care pe atunci "era o fetiţă". "Este o fată frumoasă, este o actriţă interesantă", a adăugat el despre Ramona Bădescu.

În ceea ce o priveşte pe Monica Bârlădeanu, Placido a spus: "Este o actriţă foarte bună. Pentru mine a fost o revelaţie. Am văzut-o în filmul «Francesca», un film foarte frumos. Iar în filmul pe care l-am regizat şi cu care am fost la Festivalul de la Veneţia ("Vallanzasca - Îngerii răului", n.r.) am vrut să îi dau un personaj care se potrivea cu firea ei. Sper să accepte un rol şi în următorul film pe care îl voi produce".

"Lucrul cel mai important este că trebuie să amintim tinerilor italieni că şi noi am fost un popor de imigranţi şi am avut aceleaşi probleme când am ajuns în Germania, în Belgia, în Franţa, după război. (...) Majoritatea italienilor apreciază românii. Eu, de exemplu, am construit o casă şi un birou cu firma unui român, care a lucrat cu echipa lui formată din români zidari, care au lucrat foarte bine, au fost magnifici. Babysitter-ul care se ocupă de copilul meu este o fată foarte tânără, din România. Eu am încredere să las pe mâna unei românce educaţia copilului meu", a spus acesta cu privire la imaginea României în Italia, unde au avut loc mai multe acte de xenofobie la adresa românilor.

În acelaşi interviu, Michele Placido a mărturisit că iubeşte foarte mult femeile. "Mie îmi plac mult femeile, ca să fim clari de la bun început. Chiar şi la vârsta asta încă mă uit la ele cu multă afecţiune şi cu mult interes. Am cinci copii, iar acum am o prietenă, mult mai tânără, care îmi stă alături" a spus el.

"Eu consider că femeia a fost întotdeauana o imagine a dragostei, a sexului, dar mai ales imaginea familiei. Eu am cinci copii cu trei femei", a spus Placido.

Celebrul actor a spus că o iubeşte pe femeia cu care este în prezent pentru că "este inteligentă" şi "suportă un moşneag care începe să o ia un pic razna". "În acelaşi timp, mă face să mă simt tot timpul tânăr… şi, cel mai important, este mama copilului meu", a adăugat el.

"Consider că femeia în ziua de azi este un motor al societăţii occidentale moderne. (...) Asta înseamnă că astăzi cultura, din punct de vedere intelectual, este în mâinile femeilor, pentru că foarte mulţi ani femeile au fost strivite de bărbaţi. Acum ele au puterea în noua societate şi, din punctul meu de vedere, ar fi bine ca următorul preşedinte al Italiei să fie o femeie. Dacă femeile ar începe să ne guverneze ţara, probabil că ar fi mai corecte şi mai sensibile la nevoile persoanelor", a spus Placido.

"Când bărbatul reuşeşte să implice femeia în tot ceea ce face există fericire", a mai spus Placido.

În interviul acordat The One, Placido a mai declarat că o consideră pe fiica sa, actriţa Violante Placido - care va juca alături de Nicolas Cage în "Ghost Rider 2", ce va fi filmat şi în România -, o speranţă a cinematografiei italiene.

Michele Placido s-a născut pe 19 mai 1946, în Ascoli Satriano, Italia, într-o familie cu opt copii. Placido se va afla sub influenţa multor meserii, însă alege să se dedice lumii artistice. Studiază la Academia Naţională de Artă Dramatică, urmându-şi astfel înclinaţia spre reprezentaţie şi debutează în teatru în anul 1970.

Primul său succes vine odată cu rolul soldatului Paolo Passeri în "Marcia trionfale" (1976). Doi ani mai târziu, el câştigă Ursul de Argint pentru cel mai bun actor la Festivalul de la Berlin, pentru rolul din melodrama "Ernesto".

Placido a apărut în foarte multe filme de televiziune, dar anul 1983 marchează începutul celebrităţii de care se bucură pe plan mondial, graţie interpretării magistrale a comisarului Corrado Cattani din seria "Caracatiţa/ La Piovra".

Michele Placido are la activ zece filme în calitate de regizor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici