- Home
- Life-Inedit
- PARIS, (01.10.2010, 18:39)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"Micul Prinţ" a devenit serial de televiziune
Un serial după cartea "Micul Prinţ" de Antoine de Saint-Exupéry a fost realizat de moştenitorii scriitorului, la peste 65 de ani de la apariţia operei, pentru "a vorbi copiilor secolului XXI" şi va fi difuzat de la Crăciun pe postul public francez France 3 şi în peste 80 de ţări.
Urmărește
352 afișări
"Micul Prinţ" a devenit serial de televiziune (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Serialul, care cuprinde 26 de episoade, va continua aventurile micului erou care călătoreşte în spaţiu pentru a salva universul şarpelui. Realizatorii serialului au pornit de la ultima frază a cărţii ("Scrieţi-mi de îndată ce s-a întors") pentru a o adapta.
Povestea poetică şi filosofică "Micul Prinţ", publicată în 1943 de Reynal & Hitchcock la New York, a fost vândută în 134 de milioane de exemplare în lumea întreagă şi tradusă în 220 de limbi şi dialecte.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
"A fost foarte dificil să adaptăm «Micul Prinţ», deoarece este o cărticică şi totodată o cutie a Pandorei, de o mare simplitate şi de o mare profunzime", a mărturisit Alexandre de la Patellière, coautor al adaptării pentru televiziune.
Realizatorii nu au copiat cartea, ci au continuat aventurile personajului, cu ajutorul unei grafici menite să vorbească mai bine copiilor din ziua de azi. Şi pentru a se adresa mai bine copiilor, naratorul povestirii televizate este chiar Micul Prinţ.
Moştenitorii lui Antoine de Saint-Exupéry au sperat ca, prin această adaptare liberă, "să transmită mesajul Micului Prinţ copiilor din secolul al XXI-lea, cu ajutorul noilor media şi printr-un limbaj diferit", potrivit productorului Aton Soumache. "A fost dureros să facem acest pas", a mai mărturisit el.
"A fost o dorinţă greu de îndeplinit pentru că opera este intangibilă", a spus şi François d'Agay, preşedintele societăţii Succession Antoine de Saint-Exupéry, din care fac parte moştenitorii scriitorului aviator. Potrivit lui d'Agay, adaptarea cărţii făcută de Walt Disney a fost "plată, lipsită de relief".
În noul serial, eroul a fost modelat tridimensional, iar ochii i-au fost măriţi şi coloraţi în albastru. Totodată, în adaptarea pentru televiziune, vulpea devine un partener simpatic şi amuzant, personaj îndrăgit din desenele animate contemporane, şarpele este însoţit de "idei negre", iar în interiorul trandafirului este plasat un chip feminin. Personajul central este romantic şi totodată modern. Legătura sa cu natura a fost dezvoltată, făcând din el un "ambasador al dezvoltării durabile".
Telespectatorii vor descoperi un univers cu 24 de planete, creat de studiourile Method Animation. La realizarea acestui univers au lucrat 450 de persoane, timp de trei ani.
Bugetul total al producţiei a fost de 18,6 milioane de euro.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe