- Home
- Life-Inedit
- (17.09.2023, 18:17)
- Alexandru Stan
Midii de acasă: un ghid pas cu pas pentru a face o cină uimitoare cu fructe de mare
Midiile sunt o sursă de proteine sănătoasă, bogată în acizi graşi omega-3 şi sunt o alegere sustenabilă pentru mediul înconjurător spre deosebire de carnea animală.
Urmărește
419 afișări
Wikipedia Commons
,,Gândeşte-te în felul următor: Să prepari midiile durează cam la fel de mult cât să prepari un hot dog, dar au de două ori mai multe proteine, precum şi o gamă diversă de micronutrienţi”, a spus Joshua Stoll, profesor asociat la şcoala de ştiinţe marine a Universităţii din Maine şi cofondator al Local Catch Network.
Potrivit CNN, Casey Barber, un autor culinar, artist şi editor de la Good Food Stories, midiile albastre delicioase într-un sos picant de curry roşu thailandez.
Midiile albastre sunt prezentate într-un sos picant de curry roşu thailandez. Midiile sunt o sursă de proteine cu conţinut scăzut de grăsimi şi calorii, care sunt bogate în acizi graşi omega-3.
Cum să prepari midii
Reţine că midiile sunt vii până le găteşti şi trebuie să rămână vii şi să respire până sunt gata să le pui în tigaie. Pentru a le menţine în această stare, chiar dacă vei mânca midiile în câteva ore, scoate-le imediat din punga în care au fost ambalate.
Midiile ambalate au fost deja curăţate sumar înainte de a le ridica de la tejghea cu fructe de mare, dar este necesară o curăţare bună pentru a îndepărta orice rest de nisip.
O curăţare bună este necesară pentru a îndepărta orice rest de nisip de pe midii. Curăţaţi-le uşor cu o perie de legume sau o periuţă de dinţi sub apă rece.
Una câte una, curăţaţi midiile uşor, apoi transferaţi-le într-o sită pentru a lăsa apa în exces să se scurgă. Fiecare cochilie de midie ar trebui să fie închisă strâns. Dacă gaseşti una cu cochilia deschisă, bate-o uşor de tejghea sau de marginea chiuvetei. Dacă nu se închide în câteva secunde, arunc-o la gunoi.
Brânzeturile burrata, pepenele cu jambon şi frunzele de nasturţiu, castravetele, brânza moale de capră, ardeiul gras, smochina, roşiile cherry, pâinea neagră cu somon afumat, castravete şi ceapă, piersica, lavanda, toate acestea pot da o aromă specială midiilor.
Midii cu cartofi crocanţi
Pentru o pungã de 2 kilograme de midii, vei avea nevoie:
• De aproximativ 2 linguri cu ulei de măsline sau unt topit
• O mână de arome, cum ar fi usturoiul sau tulpinile de usturoi, haşmă, ceapa sau praz, tocate şi băgate în 1/4 în cană
• Aproximativ o cană cu apă îţi va oferi o cantitate frumoasă de supă pentru a înmuia pâine crustată sau cartofi prăjiţi. Vinul alb şi supa sunt alegeri populare, la fel ca berea sau cidrul.
Pentru a găti: Încălzeşte uleiul de măsline sau untul într-o oală mare cu fund gros sau alt vas greu la foc mediu-mic. Adaugă aromele şi găteşte timp de 3-4 minute până când încep să se înmoaie, apoi toarnă lichidul, creşte focul la mediu şi fierbe.
Adaugă midiile curate, acoperă oala şi găteşte timp de aproximativ 8-10 minute până când toate midiile s-au deschis. Dacă există câteva midii care pur şi simplu nu se vor deschide, aruncă-le sau rişti intoxicaţia alimentară.
Serveşte preparatul cu felii de pâine crustată prajitã, fã-ţi cartofi prãjiţi crocanţi sau coace o pungã de cartofi congelaţi, recomandă Casey Barber.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cine este omul care conduce cel mai important lanţ de restaurante din România şi coordonează o echipă de 1.500 de oameni
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ludovica e una dintre cele mai frumoase soții de fotbalişti și are peste 4.000.000 de fani pe Instagram
PROSPORT.RO
Cum a ajuns Jennifer Aniston să fie implicată în drama conjugală a soților Obama. Adevărul din culise!
CANCAN.RO
Orașul din România în care vom avea două zile de NINSOARE la început de februarie, potrivit meteorologilor AccuWeather
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe