Midiile originare din Marea Neagră au invadat lacurile elveţiene

  • Midiile originare din Marea Neagră au invadat lacurile elveţiene punând în pericol pescuitul şi fauna locală.
  • Acestea s-au înmulţit în cel puţin şase lacuri elveţiene.
  • Specialiştii susţin că în lipsa unor măsuri, populaţia de midii ar putea creşte şi mai mult.
Urmărește
124 afișări
Imaginea articolului Midiile originare din Marea Neagră au invadat lacurile elveţiene

Midiile originare din Marea Neagră au invadat lacurile elveţiene

Midiile care au invadat lacurile elveţiene provin dintr-o specie invazivă, care se răspândeşte rapid. Midiile sunt originare din Marea Neagră şi afectează ecosistemele elveţiene, potrivit Reuters. Acestea distrug plasele pescarilor, înfundă conductele subacvatice şi consumă cantităţi uriaşe de plante microscopice, punând în pericol alte specii acvatice.

Midiile au fost detectate pentru prima dată în Elveţia, în râul Rin, lângă Basel, în 2014. De atunci s-au răspândit şi au colonizat cel puţin şase lacuri elveţiene, inclusiv lacul Geneva. Nu se ştie cum au ajuns în apele elveţiene, dar cercetătorii cred că acestea pot fi transportate accidental cu ajutorul bărcilor şi echipamentelor. De aceea, unele autorităţile locale se gândsc să introducă reguli privind curăţarea şi transportul pe uscat în cazul bărcilor.

Populaţia de midii ar putea să crească de 20 de ori în Elveţia în următoarele două decenii, potrivit unui studiu din 2023 al institutului de cercetare acvatică Eawag şi al universităţilor elveţiene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici