Mierlele din zonele urbane au început să imite sunetele scoase de trotinetele Bolt

Mierlele din zonele urbane din Germania şi Estonia au fost observate imitând sunetele trotinetelor Bolt, mai exact, semnalul de eroare emis de acestea, potrivit unui comunicat al companiei.

Urmărește
2025 afișări
Imaginea articolului Mierlele din zonele urbane au început să imite sunetele scoase de trotinetele Bolt

Mierlele din zonele urbane au început să imite sunetele scoase de trotinetele Bolt

Mierlele sunt printre cele mai abile păsări cântătoare din natură, fiind renumite pentru capacitatea lor de a imita diferite semnale sonore, precum sirenele poliţiei, sunetele de marşarier ale camioanelor şi, mai nou, alarmele trotinetelor Bolt.

„Faptul că mierlele pot imita sunete artificiale arată cât de uşor se adaptează păsările care trăiesc alături de noi. Puii de mierlă neagră învaţă cântecele noi extrem de repede, astfel încât, dacă cuibul se află în apropierea unei zone populare de parcare pentru trotinete, sunetul acestora va rămâne în memoria puiului. Odată ce pasărea încorporează sunetul în cântecul ei şi îl foloseşte în mod regulat, puii acesteia îl vor învăţa şi ei. Peste câteva generaţii, noua melodie din cântecul mierlei se poate răspândi în tot oraşul. Când vine vorba de mierle, un repertoriu vast reprezintă un avantaj, deoarece masculii cu cântece mai variate au şanse mai mari de a se împerechea cu o femelă”, spune Marko Mägi, ecolog aviar la Universitatea din Tartu.

În prezent, Bolt operează o flotă de 230.000 de scutere în peste 250 de oraşe din 25 de ţări. În România, trotinetele Bolt sunt prezente în 13 oraşe la nivel naţional.

„Ştim deja că trotinetele electrice contribuie la creşterea numărului de kilometri cu emisii zero parcurşi în oraşe, că reprezintă o opţiune de transport convenabilă pentru călătoriile urbane mai scurte şi contribuie la stimularea utilizării transportului public. Cu toate acestea, am fost surprinşi şi încântaţi să aflăm că trotinetele noastre aduc, de asemenea, o nouă varietate în cântecele mierlei. Până acum, am primit rapoarte în acest sens din Germania şi Estonia, dar suntem nerăbdători să aflăm despre alte locuri în care mierlele imită trotinetele noastre”, a spus Eva Maria Ots, Head of Rentals Marketing la Bolt.

Alarma de eroare a trotinetei este o caracteristică de siguranţă concepută pentru a preveni vandalismul. Aceasta se declanşează atunci când o trotinetă blocată este mişcată şi se opreşte odată ce nu mai este în mişcare. În plus faţă de semnalul de eroare, toate trotinetele Bolt sunt echipate cu poziţionare GPS şi tehnologie ParkAssist+ pentru a determina dacă o trotinetă este parcată în poziţie verticală, într-un loc de parcare desemnat şi respectând regulile şi reglementările locale. Clienţii sunt îndemnaţi să parcheze din nou o trotinetă dacă aceasta nu este parcată corect.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici