„Mingea de foc” ce a traversat cerul României ar fi un satelit a lui Elon Musk ce a reintrat necontrolat în atmosferă. Precizările fizicianului Claudiu Tănăselia

Numeroase imagini şi videoclipuri spectaculoase au circulat în spaţiul online în care se vede o „minge de foc” care a traversat cerul de la nord-vest spre sud-est. Obiectul a fost văzut în Timişoara, Alba, Braşov.

Urmărește
1516 afișări
Imaginea articolului „Mingea de foc” ce a traversat cerul României ar fi un satelit a lui Elon Musk ce a reintrat necontrolat în atmosferă. Precizările fizicianului Claudiu Tănăselia

„Mingea de foc” ce a traversat cerul României ar fi un satelit a lui Elon Musk ce a reintrat necontrolat în atmosferă. Precizările fizicianului Claudiu Tănăselia

Fizicianului Claudiu Tănăselia a precizat că „mingea de foc” ar fi un deşeu orbital provenit de la un satelit Starlink ce a reintrat necontrolat în atmosferă.
 
"Conform datelor furnizate de Space Track (Tracking and Impact Prediction), obiectul văzut în această seară deasupra României a fost un satelit Starlink nefuncţional, care a reintrat necontrolat în atmosferă (Starlink-1196, NORAD ID 45103, lansat în 29 ianuarie 2020)", a precizat fizicianul pe pagina sa de socializare.
 
Nu ar fi prima data când sateliţii Starlink ar aduce resturi în atmosferă. În iulie un eveniment similar a avut loc când 20 de sateliţii au fost eliberaţi pe o orbită greşită din cauza unei defecţiuni a motorului de pe lansatorul Falcon 9, al companiei lui Elon Musk.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici