Miracolul din lumea animalelor: Cum a fost salvat un leu de la o moarte sigură - FOTO

Un leu din rezervaţia naţională a Tanzaniei a fost salvat în ultimul moment de la o moarte sigură. Cu ajutorul celorlalte animale dar şi al personalului care administrează această rezervaţie, leul a fost în cele din urmă ajutat să treacă peste un moment foarte dificil din viaţa sa.

Urmărește
2629 afișări
Imaginea articolului Miracolul din lumea animalelor: Cum a fost salvat un leu de la o moarte sigură - FOTO

Miracolul din lumea animalelor: Cum a fost salvat un leu de la o moarte sigură (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

În anul 2009 un leu care trăieşte în parcul naţional Mikumi din Tanzania a fost prins într-o cursă a braconierilor din zonă, însă din fericire a reuşit să scape din cursa acestora. Cu toate acestea, după experienţa trăită, leul a rămas în jurul gâtului cu un laţ care, pe măsură ce animalul se dezvolta, devenea tot mai strâns. 

Deoarece laţul strângea gâtul masculul tot mai tare, acesta îi crease o rană destul de pronunţată. Pe parcursul celor trei ani, perioadă în care leul a stat cu acest laţ în jurul gâtului, rana s-a adâncit ducând la infecţie, scrie tablodiul britanic Daily Mail, în ediţia sa electronică. Deşi, administratorii parcului au încercat să prindă leul pentru a-l seda şi a-i înlătura acest laţ, încercările acestora nu au avut succes.

Prin urmare, leul nu se mai putea hrăni corespunzător. Animalul pierduse destul de mult în greutate, iar blana acestuia începuse să cadă, semn că zona afectată se infectase din cauză acestei răni. 

Conform veterinarilor care lucrează la parcul naţional Mikumi din Tanzania, leul a reuşit să supravieţuiască deoarece a avut parte de ajutor din partea fraţilor săi. Neputând să mai vâneze, masculul nu se mai putea hrăni corespunzător, însă fraţii acestuia îi aduceau periodic părţi din animalele vânate. 

În cele din urmă, cu ajutorul mai multor angajaţi din cadrul parcului, leul a fost prins şi sedat, veterinarii reuşind să îi scoată laţul din jurul gâtului. 

Cantitatea de tranchilizant folosit pentru a adormi animalul a fost atent calculată. Prea puţin ar fi însemnat că leul s-ar fi putut trezi în timpul operaţiei şi ne-ar fi putut ataca pe toţi. Prea mult tranchilizant ar fi însemnat să îl omorâm. Cu mare dificultate laţul a fost înlăturat de pe gâtul leului. Pentru că trecuseră trei ani de când leul avea în jurul gâtului acest laţ, acesta formase o rană destul de puternică în jurul gâtului, iar pielea începuse să se vindece peste laţ. A fost foarte greu să înlăturăm laţul şi să nu rănim animalul”, a declarat William Mwakilema, directorul parcului naţional din Tanzania. 

După ce a fost eliberat din custodia veterinarilor leul s-a întors la familia sa, medicii spunând că recuperarea acestuia decurge foarte bine, blana din jurul gâtului începând să crească din nou. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici