- Home
- Life-Inedit
- MOSCOVA, (24.08.2019, 09:56)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Misiunea ”nepilotată” a ruşilor. Capsula Soyuz având la bord robotul umanoid Fiodor nu a reuşit să se conecteze la Staţia Spaţială
Capsula Soyuz având la bord robotul umanoid rusesc Fiodor nu a reuşit să se conecteze la Staţia Spaţială Internaţională (ISS) sâmbătă, la ora programată, au informat agenţiile de presă din Rusia, citate de bfmtv.com.
Urmărește
4128 afișări
Capsula Soyuz având la bord robotul umanoid Fiodor nu a reuşit să se conecteze la Staţia Spaţială
Prevăzută pentru 8.30, ora României, în regim automat, conectarea nu a avut loc. Capsula spaţială a reînceput manevrele în vederea conectării la ISS, au precizat agenţiile de presă din Rusia.
The unpiloted Soyuz spacecraft is approaching the space station nearing the Poisk module for a 1:30am ET docking today. https://t.co/yuOTrZ4Jut pic.twitter.com/5dHGSs4jPK
— Intl. Space Station (@Space_Station) August 24, 2019ULTIMELE ȘTIRI
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Transmisiunea în direct pe site-ul Agenţiei spaţiale ruse (Roskosmos) a fost întreruptă în momentul în care Soyuz se afla la o distanţă de doar câteva sute de metri de ISS.
Potrivit agenţiei Interfax, pentru a fi în siguranţă, capsula a fost mutată la o distanţă de aproximativ 300 de metri de ISS.
Roskosmos nu a comentat imediat incidentul, iar jurnaliştii invitaţi în centrul de control al misiunii din Moscova au fost rugaţi să părăsească clădirea, potrivit RIA Novosti.
Potrivit NASA, citată de dw.com, specialiştii ruşi le-au spus astronauţilor aflaţi pe ISS că problema tehnică este la avanpostul spaţial, nu la modulul Soyuz, mai precis la sistemul de conectare automată KURS.
"Soyuz se află pe o traiectorie sigură, deasupra şi în spatele ISS şi va fi în imediata vecinătate a acesteia, din nou, în 24 - 48 de ore", a transmis NASA pe blogul oficial al agenţiei."Controlorii de zbor ruşi au indicat că următoarea tentativă de conectare ar putea avea loc luni dimineaţă", potrivit aceleiaşi surse.
Skybot F850, numit şi Fiodor, a fost trimis pe ISS cu ajutorul unei rachete Soyouz, care a fost lansată joi, la ora 03.38 GMT, de pe cosmodromul rus Baikonur din Kazahstan. Potrivit programului iniţial, robotul trebuia să rămână pe ISS până pe 7 septembrie.
Robotul umanoid argintiu are o înălţime de 1,80 metri şi o greutate de 160 de kilograme. Fiodor are conturi pe reţelele de socializare online Instagram şi Twitter, unde sunt oferite detalii despre viaţa sa cotidiană, de exemplu, momentul în care a învăţat să deschidă o sticlă de apă.
Pe ISS, robotul ar urma să efectueze diferite sarcini, supravegheat de cosmonautul rus Aleksandr Skvortsov, care a sosit pe avanpostul spaţial luna trecută, potrivit agenţiei de presă RIA Novosti.
Capacităţile sale în condiţii de microgravitaţie ar urma să fie testate pe parcursul acestei misiuni. Printre principalele sale sarcini se numără imitarea mişcărilor umane, astfel încât să poată să asiste astronauţii de pe ISS.
Fiodor nu este primul robot trimis în spaţiu. În 2011, NASA a trimis în spaţiu robotul umanoid Robonaut 2, dezvoltat cu compania General Motors, care a avut aceleaşi sarcini, de a lucra într-un mediu periculos. În 2018, acesta a fost trimis pe Terra din cauza unor probleme tehnice.
În 2013, Japonia a trimis în spaţiu micul robot Kirobo, dezvoltat cu compania Toyota. Kirobo putea să şi comunice, dar doar în limba japoneză.
În ceea ce priveşte Agenţia spaţială rusă (Roskosmos), oficialii spun că astfel de roboţi ar putea efectua sarcini periculoase, precum ieşirile în afara ISS.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:26
Ciolacu: În acest moment avem o coaliţie majoritară în Parlamentul României
-
astăzi, 16:20