- Home
- Life-Inedit
- (24.11.2022, 10:37)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
VIDEO Mister pentru oamenii de ştiinţă: "albinele-vultur" îşi hrănesc puii cu carne în putrefacţie
- "Albinele-vultur" îşi hrănesc larvele cu carne putrezită, în loc să se bazeze pe polen, ca alte albine.
- Oamenii de ştiinţă au atârnat pui crud în Costa Rica şi au urmărit cum albinele vulturi îşi umplu pungile picioarelor şi stomacurile cu acesta.
- Ei au găsit microbi producători de acid în intestinele albinelor.
Urmărește
6184 afișări
Sursa foto: Twitter
Agăţarea bucăţilor de pui crud în copaci este o activitate neobişnuită, chiar şi pentru oamenii de ştiinţă. Dar cercetătorii care se plimbau cu bicicleta prin pădurile tropicale din Costa Rica, înşirând carnea de pasăre de-a lungul crengilor în aprilie 2019, urmăreau o insectă neobişnuită: albinele care se hrănesc cu carne în descompunere.
În următoarele cinci zile, albine mari, cu picioare lungi şi atârnate, s-au adunat la momeală. Ele se târau peste pliurile de pui crud, folosind dinţi speciali pentru a tăia bucăţi de carne. Au adunat carnea în coşuleţe pe picioarele din spate, unde alte albine colectează polenul, sau au înghiţit carnea pentru a o depozita în stomacul lor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Albinele se pregăteau să ducă puiul înapoi în stupii lor, unde ar fi închis bucăţile de carne în păstăi, le-ar fi lăsat acolo timp de două săptămâni, apoi le-ar fi dat de mâncare puilor lor. Oamenii de ştiinţă nu sunt siguri ce se întâmplă în interiorul păstăilor în timpul celor două săptămâni şi nici cum afectează carnea. Albinele adulte nu au nevoie să mănânce proteine. Ele supravieţuiesc cu nectar.
Aceste albine sunt "super nebuneşti la o grămadă de niveluri diferite", a declarat pentru Insider Jessica Maccaro, doctorandă în entomologie la University of California, Riverside (UCR).
„Cel mai simplu mod de a te gândi la albine este că sunt viespi vegetariene. Ele au evoluat din viespi. Literalmente, ceea ce le diferenţiază de viespi a fost faptul că sunt vegetariene", a spus Maccaro. „Aşa că acest lucru este cu adevărat surprinzător".
„Mediul de pe un cadavru este cu adevărat toxic", a spus Maccaro. „Acesta este un lucru important de depăşit pentru a putea mânca".
Acesta este motivul pentru care colegii lui Maccaro au momit şi capturat aceste albine misterioase, pentru a studia microbii din intestinele lor şi pentru a afla cum reuşesc să mănânce cadavre. Desigur, cercetătorii au descoperit că intestinele albinelor vulturi ar putea fi mai asemănătoare cu cele ale vulturilor sau hienelor reale decât cu cele ale rudelor lor care adună polen. Ei şi-au publicat descoperirile în mBio, revista Societăţii Americane de Microbiologi, în noiembrie 2021, potrivit Insider.
Bacteriile intestinale pot ajuta ”albinele-vultur” să lupte împotriva agenţilor patogeni din carnea putrezită
Momeala de pui a atras o serie de albine, o specie care colectează doar carne şi câteva care colectează atât carne, cât şi polen.
Separat, cercetătorii au capturat şi câteva albine care se hrănesc doar cu polen. Acest lucru le-a permis să compare intestinele albinelor carnivore, omnivore şi vegetariene.
Microbii din aceste intestine erau destul de diferiţi. Albinele vulturi aveau o mulţime de bacterii producătoare de acid, cum ar fi lactobacillus, creând probabil un intestin mult mai acid decât cel al verişoarelor lor care se hrănesc cu polen. Acest lucru i-ar putea ajuta să lupte împotriva toxinelor care se formează pe carnea în descompunere.
„Aceste bacterii sunt similare cu cele care se găsesc în vulturii actuali, precum şi în hiene şi în alte animale care se hrănesc cu putreziciuni, probabil pentru a le ajuta să se protejeze de agenţii patogeni care apar pe cadavre", a declarat McFrederick în comunicatul de presă.
Vulturii şi hienele produc singure o mare parte din acidul din intestinele lor, în loc să se bazeze pe microbi. Dar dependenţa albinelor de vulturi de bacterii nu este o surpriză pentru Maccaro. Multe tipuri de albine folosesc microbi pentru a-şi căptuşi intestinele, pentru a le proteja de paraziţi şi pentru a-şi descompune hrana.
„Deja putem vedea că microbiomul este super important pentru albine pentru toate aceste funcţii de bază pe care noi [oamenii] de obicei le facem singuri", a declarat Maccaro. „Aşa că acesta este un alt caz, în care ele îşi folosesc microbiomul pentru a crea acest mediu acid, în loc să o facă singure".
Maccaro şi colegii ei speră să colecteze albine în Guyana Franceză în continuare, unde pot găsi două dintre cele trei specii de albine care adună doar carne. Ei vor să studieze ce se întâmplă în păstăile în care ”albinele-vultur” depozitează carnea înainte de a o da larvelor lor.
„Le depozitează, le sigilează şi nu se ating de ele timp de două săptămâni, iar apoi pot mânca carnea", a spus Maccaro. „Suntem foarte curioşi să aflăm ce se întâmplă".
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe