Misterele înfricoşătoare din spatele unui film de Oscar: Cum a ajuns o închisore bântuită din SUA scena unui film celebru - VIDEO

Pare greu de crezut, astăzi, că Centrul Corecţional din Ohio a fost, pe vremuri, o închisoare de maximă securitate. Turlele seamănă cu ale unui castel francez, iar zidăria complexă şi geamurile colorate ne duc cu gândul mai degrabă la un hotel destinat celor celebri şi bogaţi.

Urmărește
606 afișări
Imaginea articolului Misterele înfricoşătoare din spatele unui film de Oscar: Cum a ajuns o închisore bântuită din SUA scena unui film celebru - VIDEO

Unul dintre cele mai bântuite locuri din Statele Unite, scena unui film celebru - VIDEO (Captură video)

O plimbare pe culoarele lungi ale fostei închisori, pe lângă celulele cu zăbrele ruginite şi paturi murdare şi deformate aduce aminte de atmosfera lipsită de speranţă din filmul “Închisoarea îngerilor”, peliculă turnată chiar în acest loc, în 1993, potrivit bbc.com.

Avându-i în rolurile principale pe Tim Robbins şi Morgan Freeman, filmul urmăreşte povestea unui om condamnat pe nedrept în drumul său spre libertate.

În timpul plimbării pot fi auzite sunetele produse de închiderea celulelor şi chiar plânsetele prizonierilor. Pentru cei care cred, fosta închisoare din Mansfield este unul dintre cele mai bântuite locuri din Statele Unite. Este un loc unde spiritele deţinuţilor abuzaţi şi ale gardienilor cu conştiinţa încărcată bântuie holurile, mută diverse obiecte şi trântesc uşile. Chiar şi fără fantome, aspectul interior, cu ziduri sfărâmicioase, vopsea scorojită şi geamuri sparte este suficient de sinistru pentru a provoca fiori.

Clădirea a fost inaugurată în 1896 cu scopul de a oferi şansa reabilitării tinerilor aflaţi la prima abatere. La începuturile sale, închisoarea era considerată un simbol al reformei penitenciare. Deţinuţii beneficiau de instruire în diverse domenii, de la dulgherie şi până la agricultură, fiind capabili să îşi producă singuri hrana, după cum povesteşte ghidul Ron Puff. Rata de recidivă a foştilor deţinuţi era foarte scăzută, de 10-15%. Schimbarea legislaţiei, însă, a făcut centrul corecţional să se apropie tot mai mult de tipul închisorii clasice.

În anii 70 ai secolului trecut, centrul de reeducare a fost declarat închisoare de maximă securitate căpătându-şi un renume pentru condiţiile brutale, inumane de detenţie. “Groapa”, făcută celebră de “Închisoarea îngerilor”, este inspirată din  realitate: era locul unde erau izolaţi şi forţaţi să doarmă pe podeaua de beton cei cărora li se aplica cea mai severă pedeapsă. Acest loc poate fi vizitat astăzi, evocând, chiar şi după atâţia ani, o atmosferă sumbră, îngrozitoare.

Penitenciarul a fost desfiinţat în 1990, după zeci de ani de proteste, şi s-a pus problema demolării lui. Salvarea a venit de la producătorii filmului “Închisoarea îngerilor” care căutau un loc de filmare şi au fost impresionaţi de arhitectura clădirii.

Aceasta combină un amestec de stiluri - gotic Victorian, romanesc richardsonian, regina Anne – având ferestre înalte, arcuite şi turnuri elegante. După apariţia filmului, a putut fi salvată partea frontală a clădirii, ce conţinea blocul celulelor şi zona administrativă. Punctele de reper prezentate de “Închisoarea îngerilor” sunt astăzi atracţii turistice.

“Scopul a fost păstrarea acestui site în memoria  reformei. Oamenii nu trebuie să uite ce s-a întâmplat aici, în Mansfield”, susţine Ron Puff.

Doi dintre ghizii de astăzi sunt foşti deţinuţi care şi-au ispăşit pedeapsa aici în perioade diferite, unul în anii `60, altul în anii `80 astfel că perspective din care este prezentată închisoare diferă, în funcţie de experienţele trăite de cei doi.

Cei care se plimbă pe holurile întunecate ale închisorii şi nu mai pot suporta atmosfera apăsătoare pot face ceea ce deţinuţilor nu le era permis: pot ieşi liberi pe uşa din faţă.

Vânătoarea de fantome în timpul nopţii, tururile ghidate prin locurile unde au fost observate fenomene paranormale şi punerea în scenă a unor astfel de fenomene se numără printre atracţiile cu care sunt aşteptaţi turiştii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici