Misterul creşterii nivelului de gaz metan în atmosferă. Ce au descoperit cercetătorii într-o regiune din Africa

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Edinburg, Marea Britanie, au publicat un articol în care dezvăluie cauza creşterii nivelurilor de metan din atmosferă din utimii ani.

Urmărește
3010 afișări
Imaginea articolului Misterul creşterii nivelului de gaz metan în atmosferă. Ce au descoperit cercetătorii într-o regiune din Africa

Schimbări climatice: Puls de metan detectat în regiunile umede din Sudanul de Sud

Cercetările arată o concentraţie exagerată a emisiilor de metan în regiunile umede din Sudanul de Sud.  

Fenomenul ar fi responsabil pentru o treime din creşterea emisiilor de metan la nivel global în perioada 2010-2016.

În 2007 a fost observată o creştere bruscă a nivelului de gaz metan, iar în 2014 emisiile de gaz metan au atins cel mai inalt nivel.

Una dintre cauzele emisiilor de gaz metan o constituie activităţile umane, cum ar fi agricultura şi folosirea de combustibil fosil, însă există şi cauze naturale centrate în zona Tropicelor.

 „Nivelurile de apă a lacurilor din Africa de Est care alimentează Nilul până în regiunea Sudanului au crescut considerabil în perioada cercetărilor ştiinţifice şi coincide cu creşterea nivelurilor de gaz metan în acea perioadă.” a declarat Dr Mark Lunt.

Emisiile de gaze cu efect de seră din Africa au fost monitorizate cu ajutorul navei spaţiale japoneze GOSAT şi astfel au fost identificate creşteri semnificative de gaz metan în Sudanul de Sud între 2010-2014.

„Sudanul de Sud este o regiune extrem de vastă cu o concentraţie mare de emisii de metan, de aceeea putem vedea emisiile de metan din spaţiu.” a afirmat Dr Lunt pentru BBC News.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici