- Home
- Life-Inedit
- (16.04.2019, 15:06)
- Ioana Scholler
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Misterul structurii Stonehenge: O echipă de cercetători dezvăluie de unde provin cei care au construit monumentul
Un studiu recent arată că strămoşii celor care au construit monumentul Stonehenge au călătorit de-a lungul Mării Mediterane din Turcia, înainte de a ajunge în Marea Britanie, relatează BBC.
Urmărește
7191 afișări
Misterul structurii Stonehenge: O echipă de cercetători dezvăluie de unde provin cei care au construit monumentul
Cercetătorii de la Londra au extras ADN din rămăşiţele umane neolitice găsite în Marea Britanie şi l-au comparat cu cel din rămăşiţele europene, provenite din aceeaşi perioadă.
S-ar părea că strămoşii „arhitecţilor” Stonehenge au ajuns în Marea Britanie cu aproape 1.000 de ani înainte de a fi construit impresionantul monument. Există o mulţime de dovezi care indică faptul că oamenii antici au călătorit din regiunea Anatolia, aceasta fiind Turcia modernă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
În timpul călătoriei, aceşti oameni au răspândit practica agriculturii pe tot continentul. Unii fermieri au călătorit în Europa de-a lungul Dunării, în timp ce alte grupuri au călătorit în vestul Europei, mergând de-a lungul coastei cu ajutorul ambarcaţiunilor.
Cercetătorii susţin că aceşti oameni preistorici au călătorit din Turcia modernă înspre Spania modernă, iar mai apoi spre nordul Franţei, înainte de a ajunge în Marea Britanie, relatează BBC.
Din fericire pentru fanii Stonehenge, agricultura nu a fost singurul lucru introdus de călătorii neolitici. Aceştia au răspândit, de asemenea, practica de a construi monumente folosind pietre mari, cunoscute drept megaliţi.
Înainte de sosirea fermierilor, Europa era populată cu grupuri mici de vânători şi culegători. Totodată, rezultatele ADN sugerează că vânătorii-culegători nu s-au amestecat cu grupurile noi.
În cele din urmă, grupurile britanice au fost înlocuite complet de fermieri, cu excepţia unui mic grup din Scoţia. Studiul a analizat, de asemenea, ADN-ul de la aceşti vânători-culegători, inclusiv rămăşiţele Omului Cheddar.
Analiza ADN sugerează că Omul Cheddar avea piele întunecată şi ochi albaştri, în timp ce fermierii neolitici aveau pielea mai deschisă, cu ochi căprui şi păr brun sau negru.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Legătura bizară făcută de YouTube în timpul incendiului de la Catedrala Notre-Dame: „Sistemul nostru mai face greşeli uneori”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe