Moment istoric: Chitaristul trupei U2, The Edge, primul rocker care a cântat în Capela Sixtină

Chitaristul trupei irlandeze U2,cunoscut ca The Edge,a devenit primul rocker care a cântat în Capela Sixtină, loc pe care l-a descris ca fiind "cel mai frumos lăcaş de cult din lume", în cadrul unui concert caritabil susţinut, sâmbătă, la Vatican, cu ocazia unei conferinţe pe tema tratării cancerului.

Urmărește
1480 afișări
Imaginea articolului Moment istoric: Chitaristul trupei U2, The Edge, primul rocker care a cântat în Capela Sixtină

Moment istoric: Chitaristul trupei U2, The Edge, primul rocker care a cântat în Capela Sixtină

Chitaristul al cărui nume real este David Evans a cântat, sâmbătă seară, 30 aprilie, pentru aproximativ 200 de medici, cercetători şi filantropişti care au participat la o conferinţă în Vatican asupra medicinei regenerative numită "Cellular Horizons/ Orizonturi celulare", informează Reuters.

Acompaniat de un cor de şapte cântăreţi irlandezi şi purtând faimoasa sa căciuliţă neagră, muzicianul a cântat la chitara acustică o interpretare proprie a piesei lui Leonard Cohen "If it be your will" şi versiuni ale pieselor U2 "Yahweh", "Ordinary love" şi "Walk on".
The Edge, al cărui tată a murit luna trecută din cauza cancerului, şi a cărui fiică a câştigat lupta cu leucemia, face parte din juriul mai multor fundaţii care se ocupă cu prevenţia cancerului.

Acesta a glumit cu publicul participant, declarând că a fost uimit când i s-a propus să cânte în capela pictată de unul dintre maeştrii Renaşterii italiene, Michelangelo în secolul al XVI-lea.

"Când m-au întrebat dacă doresc să devin primul artist contemporan care să cânte în capela Sixtină, nu am ştiut ce să spun pentru că de obicei un alt tip se ocupă cu cântatul", a declarat muzicianul făcând referire la solistul U2 Bono.

"Ca irlandez înveţi de timpuriu că dacă vrei să ţi se ceară să revii, este foarte important să îi mulţumeşti preotului parohiei locale pentru închirierea sălii", a adăugat acesta.

Muzicianul i-a mulţumit apoi Papei Francisc şi altor oficiali de la Vatican pentru că "ne-au permis să folosim cel mai frumos lăcaş de cult din lume".

The Edge a dedicat melodia "Walk on", scrisă în 2000 pentru militanta pro-democraţie din Myanmar Aung San Suu Kyi , în timp ce aceasta se afla în arest la domiciliu, Papei Francisc, care este descris ca "un Papă al poporului. "

"Face lucruri minunate şi îi doresc să continue mult timp aşa de acum încolo.", a adăugat The Edge. Vedeta rock a continuat: "Îmi dau seama că publicul de faţă este foarte tare pentru că de obicei când spun angiogeneză, oamenii îşi dau ochii peste cap,", a adăugat David Evans. Angiogeneza este procesul prin care se formează noile vase de sânge, din care se hrănesc şi tumorile. Cercetătorii caută căi pentru a bloca angiogeneza tumorală.

Conferinţa de la Vatican, prezidată de vicepreşedintele SUA Joe Biden, vineri, a fost organizată de Fundaţia americană Stem for Life pentru a împărtăşi căi şi tratamente pentru utilizarea celulelor stem în vederea vindecării bolilor rare.

De la înfiinţare, în 1976, formaţia irlandeză U2 a câştigat 22 de premii Grammy şi a susţinut 20 de turnee mondiale.

Grupul U2 a lansat unele dintre cele mai aclamate albume din lume, în anii 1980 - "The Joshua Tree" şi "Rattle and Hum".

Trupa U2 este alcătuită din basistul Adam Clayton, Bono (Paul Hewson, voce şi chitară), Larry Mullen Jr. (tobe) şi chitaristul The Edge (Dave Howell Evans). Formaţia a vândut, de-a lungul anilor, peste 150 de milioane de albume.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici