- Home
- Life-Inedit
- PARIS, (22.10.2007, 18:01)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"Mona Lisa" a avut la origine gene şi sprâncene
"Mona Lisa" lui Leonardo da Vinci a avut la origine gene şi sprâncene, care au fost şterse de-a lungul timpului din cauza restaurărilor, potrivit unui cercetător francez care a scanat celebrul tablou, informează BBC.
Urmărește
15 afișări
"Mona Lisa" a avut la origine gene şi sprâncene
Cercetătorul Pascal Cotte a mai descoperit că Da Vinci s-a răzgândit la un moment dat asupra poziţiei a două degete de la mâna stângă a Mona Lisei, că faţa acesteia era la origine mai lată şi că zâmbetul ei era mult mai expresiv.
Cotte şi-a expus descoperirile la complexul Metreon din San Francisco, Statele Unite.
Cercetătorul a petrecut peste 3.000 de ore pentru a analiza datele scanărilor pe care le-a realizat la laboratorul Muzeului Luvru în urmă cu trei ani. Cotte, de profesie inginer, a efectuat analize cu senzori, cu infraroşu şi ultraviolete. A reuşit astfel să realizeze o fotografie digitală de 22 de gigabiţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Aceeaşi fotografie indică faptul că Mona Lisa ţine în mână o pătură care nu se mai vede cu ochiul liber. Cotte a mai spus că analiza sa a scos la iveală ceea ce el crede că erau culorile originale ale tabloului, tonuri de bleu şi alb. În prezent, tabloul include nuanţe de verde, galben şi brun puternice.
"Cu doar o fotografie poţi penetra adânc în construcţia tabloului şi înţelege faptul că Leonardo a fost un geniu", a spus Cotte.
Cotte a mai realizat fotografii de rezoluţie înaltă a peste 500 de tablouri, printre care se numără lucrări de Van Gogh, Brueghel, Courbet şi alţi maeştri europeni.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe