- Home
- Life-Inedit
- BRUXELLES, (05.11.2013, 19:02)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Muzică: Acord la Bruxelles pentru gestionarea colectivă a drepturilor de autor
Gestionarea colectivă a drepturilor de autor în sectorul muzical va fi simplificată şi armonizată la nivel european şi adaptată la specificul economiei digitale, în urma unui acord la care au ajuns în această săptămână Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene, reprezentând statele membre.
Urmărește
183 afișări
Muzică: Acord la Bruxelles pentru gestionarea colectivă a drepturilor de autor (Imagine: Cristi Vatavu/Mediafax Foto)
Potrivit AFP, noua directivă, care va trebui să fie adoptată oficial, va permite "protejarea intereselor artiştilor noştri şi creatorilor prin garantarea unei remuneraţii adecvate, permiţând în acelaşi timp accesul la conţinuturi culturale pentru toţi cetăţenii Europei", a precizat, marţi, într-un comunicat, eurodeputata franceză Marielle Gallo, autoarea acestui text.
Acordul de principiu, obţinut luni seară, va permite, de asemenea, "întărirea pieţei unice digitale, prin simplificarea ofertei de servicii muzicale online peste tot în Europa", a precizat Marielle Gallo.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
În mod concret, platformele legale de muzică online, precum Spotify, vor putea de acum să obţină licenţe paneuropene de la un mic număr de societăţi colective de gestionare a drepturilor de autor, în loc să negocieze cu organizaţii separate din fiecare stat membru.
Repertoriile specializate nu vor fi neglijate în favoarea repertoriilor mai populare, întrucât societăţile colective de gestionare a drepturilor de autor, din care face parte, de exemplu, compania Sacem din Franţa, vor trebui să elibereze licenţe pentru ele în exact aceleaşi condiţii.
"Acest fapt va permite consumatorilor din toată Europa să profite de un acces cât mai larg posibil la diverse repertorii muzicale", a precizat într-un comunicat ministrul lituanian al Culturii, Sarunas Birutis, a cărui ţară prezidează pentru şase luni Consiliul UE.
Textul prevede, de asemenea, ca autorii să fie remuneraţi cât mai repede posibil, cu un termen maximal de nouă luni după încheierea exerciţiului în timpul căruia redevenţele pentru operele lor vor fi fost colectate.
Textul impune şi o mai bună guvernare şi o transparenţă mai mare a societăţilor de gestionare colectivă a drepturilor de autor.
Textul de lege va trebui de acum înainte să fie adoptat de statele membre în UE şi va trebui să fie votat în mod definitiv în februarie de Parlamentul European.
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe