- Home
- Life-Inedit
- (03.10.2022, 09:54)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Nanosateliţii vor deveni rapid cheia misiunilor extraterestre
- Nanosateliţii ar putea fi cheia pentru a revoluţiona explorarea umană în afara Pământului, noi cercetări fiind efectuate pentru a determina ce misiuni ar trebui să se desfăşoare cu ajutorul acestora.
- Misiunile Artemis a Nasa şi Hera a ESA vor fi susţinute de nanosateliţi.
Urmărește
861 afișări
Nanosateliţii vor deveni rapid cheia misiunilor extraterestre
Centrul de Cercetare Interdisciplinară pentru Studii Extraterestre lansează un nou proiect de un an pentru a investiga la ce ar trebui să servească misiunile cu nanosateliţi în spaţiul extraterestru.
Aceşti nanosateliţi sunt de obicei de mărimea unei cutii de pantofi şi sunt deja utilizaţi în cadrul misiunilor lunare. Aceste nave pot acţiona în mod autonom sau pot fi legate de activitatea unei nave spaţiale mai mari.
„Un bun exemplu este şi misiunea Mars Cube One, care a fost alcătuită din doi nanosateliţi şi a sprijinit aterizarea misiunii MarsInsight în 2018", spune Hakan Kayal, profesor de tehnologie spaţială la Julius-Maximilians-Universität Würzburg (JMU) din Germania.
Programul Artemis al Nasa foloseşte zece nanosateliţi pentru a găsi apă şi alte resurse pe Lună, care ar putea ajuta astronauţii să construiască o bază lunară. Misiunea Hera a Agenţiei Spaţiale Europene pe asteroizi va utiliza, de asemenea, doi nanosateliţi, potrivit Independent.
„Transportând instrumente adăugate şi aventurându-se mult mai aproape de corpurile noastre ţintă, acestea vor oferi perspective diferite şi investigaţii complementare asupra acestui asteroid binar exotic", a declarat managerul era Ian Carnelli. „De asemenea, ne vor oferi o experienţă valoroasă a operaţiunilor de proximitate transmise de nava-mamă Hera în condiţii extreme de gravitaţie redusă. Acest lucru va fi foarte valoros pentru multe misiuni viitoare".
Pe măsură ce cercetările continuă, oamenii de ştiinţă ar putea fi capabili să controleze sateliţii folosind alte mijloace autonome, cum ar fi inteligenţa artificială. „În prezent, însă, ne aflăm încă la începutul unor astfel de misiuni extraterestre", a mai spus profesorul Kayal.
„Până în prezent, nu există aproape nicio componentă disponibilă în comerţ care să fie potrivită pentru misiuni interplanetare la bordul nanosateliţilor. Cu toate acestea, se poate presupune că această situaţie se va schimba rapid, odată cu misiuni din ce în ce mai reuşite”.
Anul trecut, o companie a proiectat un nanosatelit realizat din lemn care ar putea încuraja utilizarea materialelor durabile în spaţiu.
Nanosatelitul, care măsoară 10 cm în lungime şi cântăreşte 1 kg, va fi expus la temperaturi extreme, la presiunea vidului şi la radiaţii spaţiale pe o perioadă îndelungată, în timp ce va orbita în jurul Pământului la o altitudine de 500 de kilometri.
„Putem testa multe lucruri în laboratoarele noastre, dar testul suprem pentru a verifica dacă este demn de a fi folosit în spaţiu poate fi făcut doar în spaţiu", a declarat Ari Voutilainen, manager de proiect spaţial pentru producătorul de lemn UPM Plywood.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe