NASA a găsit dioxid de carbon pe Charon, luna lui Pluto

Charon, luna lui Pluto, ar putea fi unic prin compoziţia sa. Potrivit oamenilor de ştiinţă de la NASA, pe suprafaţa acestuia ar fi fost detectată prezenţa dioxidului de carbon.

Urmărește
38 afișări
Imaginea articolului NASA a găsit dioxid de carbon pe Charon, luna lui Pluto

NASA a găsit dioxid de carbon pe Charon, luna lui Pluto

Charon, cel mai mare satelit al planetei pitice Pluto, a devenit recent subiectul unor descoperiri importante. Un studiu publicat în Nature Communications de către o echipă condusă de astronomul Silvia Protopapa de la Southwest Research Institute din Statele Unite a identificat prezenţa dioxidului de carbon şi a peroxidului de hidrogen pe suprafaţa lui Charon, scrie Science Alert.

Descoperirile, obţinute cu ajutorul datelor colectate de telescopul spaţial James Webb al NASA, reprezintă indicii valoroase despre formarea lui Charon şi a sistemului planetar din care face parte.

Studiul vine cu noi dovezi că dioxidul de carbon ar proveni din straturile subterane, înşirat prin craterele create de impactul cu asteroizi.

Charon, descoperit în 1978, are o compoziţie diferită faţă de alte obiecte cereşti din centura Kuiper. Pe lângă apa îngheţată, Charon conţine şi o varietate de compuşi pe bază de carbon şi, posibil, criovulcani care ar putea erupte gheaţă, nu magmă, aşa cum se întâmplă pe Pământ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici