NASA arată în imagini cum s-a topit zăpada din Antarctica în cea mai caldă zi din istorie

  • La începutul acestei luni, temperaturile din Antarctica păreau să atingă 20.7 grade Celsius, aceeaşi temperatură înregistrată în Los Angeles în aceeaşi zi
  • Vineri, NASA a publicat o serie de fotografii cu o insulă din Antarctica
  • În imagini se vede topirea dramatică a gheţii, scrie CBC News
Urmărește
4532 afișări
Imaginea articolului NASA arată în imagini cum s-a topit zăpada din Antarctica în cea mai caldă zi din istorie

Foto: NASA

NASA a lansat două imagini noi cu Insula Eagle situată în apropiere de Argentina. Fotografiile surprind insula între 4 februarie şi 13 februarie.

Din aceste imagini se poate vedea scăderea dramatică a gheţii şi zăpezii de pe insula care se află la 40 de kilometri de baza de cercetare Esperanza din Argentina, locul în care s-a înregistrat pe 6 februarie recordul de temperatură, scrie CBC News.

În cursul zilei de 6 februarie, insula Eagle a pierdut aproximativ 20% din acumularea sezonieră de zăpadă, a anunţat NASA.

„Nu am văzut niciodată până acum gheaţa topindu-se atât de rapid în Antarctica", a spus Mauri Pelto, un glaciolog la Nichols College din Massachusetts, într-un comunicat de presă al NASA.

El a explicat că astfel de fenomene se întâlnesc în Alaska şi Groenlanda, „dar nu şi în Antarctica”.

Ianuarie 2020 a fost cea mai fierbinte lună ianuarie din ultimii 141 de ani. Temperatura medie a fost cu 0,02 grade Celsius mai ridicată ca cea înregistrată în 2016, când se stabilise precedentul record.

Şocul cel mai mare a fost în Antarctica.

„Este un record pentru orice staţie meteo de oriunde în Antarctica. Dacă te duci acolo vara, pentru că acum e vară acolo (...) temperatura nu depăşeşte, în general 0 grade Celsius. Deci o temepratură de 21 de grade Celsius e ceva important”, a spus, la CBS, Gavin Schmidt, climatolog.

Din cauza căldurii, o bucată de gheaţă cât statul Malta s-a rupt din gheţarul Pine Island.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici