NASA lansează prima sondă spaţială dedicată studierii asteroizilor lui Jupiter

  • NASA a lansat sâmbătă o primă misiune de acest gen pentru a studia asteroizii lui Jupiter.
  • Sonda va analiza un număr record de roci spaţiale pe durata unei misiuni de 12 ani
  • Oamenii de ştiinţă cred că acestea sunt rămăşiţe de material primordial cu care planetele sistemului solar s-au format.
Urmărește
185 afișări
Imaginea articolului NASA lansează prima sondă spaţială dedicată studierii asteroizilor lui Jupiter

Sursa foto: Mediafaxfoto

Sonda spaţială Lucy a fost lansată la ora 5:34 din baza NASA de la Cape Caneveral, Florida. Scopul misiunii este studiul asteroizilor, denumiţi din mitologia greacă drept Troieni, care orbitează în jurul planetei Jupiter.

Oamenii de ştiinţă speră ca misiunea, care se întinde pe o durată de 12 ani, va oferi noi indicii despre modul în care planetele sistemului solar au ajuns să se formeze cu aproximativ 4.5 miliarde de ani în urmă şi ce a modelat configuraţia lor actuală.

„Asteroizii troieni sunt resturi din primele zile ale sistemului nostru solar, efectiv fosilele formării planetei”, a declarat cercetătorul principal al misiunii, Harold Levison.

Nicio altă misiune ştiinţifică a NASA nu a fost concepută pentru a vizita atât de multe obiecte diferite care orbitează în mod independent faţă de soare, relatează Reuters

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici