- Home
- Life-Inedit
- (03.02.2022, 08:35)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
NASA vrea să retragă Staţia Spaţială Internaţională până în 2031, prin prăbuşirea în Oceanul Pacific. Cu ce va fi înlocuită
- NASA intenţionează să continue să opereze Staţia Spaţială Internaţională până la sfârşitul anului 2030.
- Ulterior, ISS ar urma să fie prăbuşită într-o zonă îndepărtată a Oceanului Pacific, cunoscută sub numele de Point Nemo, potrivit unor planuri publicate recent, care descriu viitorul acesteia.
Urmărește
1785 afișări
NASA vrea să retragă Staţia Spaţială Internaţională până în 2031, prin prăbuşirea în Oceanul Pacific. Cu ce va fi înlocuită
Lansat în anul 2000, laboratorul spaţial a orbitat la 227 de mile marine deasupra Pământului, peste 200 de astronauţi din 19 ţări diferite bucurându-se de stagii la bord, reprezentând o prezenţă umană continuă în spaţiu, potrivit The Guardian.
NASA a declarat că platformele spaţiale operate comercial vor înlocui ISS ca loc de colaborare şi cercetare ştiinţifică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
„Sectorul privat este capabil din punct de vedere tehnic şi financiar să dezvolte şi să opereze destinaţii comerciale pe orbita joasă a Pământului, cu ajutorul NASA. Aşteptăm cu nerăbdare să împărtăşim lecţiile învăţate şi experienţa noastră în materie de operaţiuni cu sectorul privat pentru a-i ajuta să dezvolte destinaţii spaţiale sigure, fiabile şi rentabile", a declarat Phil McAlister, director pentru spaţiu comercial la sediul central al NASA, într-un comunicat. „Raportul pe care l-am predat Congresului descrie, în detaliu, planul nostru cuprinzător pentru a asigura o tranziţie fără probleme către destinaţii comerciale după retragerea Staţiei Spaţiale Internaţionale în 2030”.
Locul unde va fi prăbuşită
În Raportul de tranziţie a Staţiei Spaţiale Internaţionale, NASA a declarat că planul este ca ISS să cadă pe Pământ într-o zonă cunoscută sub numele de Zona nelocuită a Oceanului Pacific de Sud, Punctul Nemo. Raportul a precizat că estimarea sa bugetară a presupus că deorbitul va avea loc în ianuarie 2031.
Numit după marinarul submarin din romanul lui Jules Verne "Douăzeci de mii de leghe sub mări", Point Nemo este punctul din ocean care este cel mai îndepărtat de uscat şi a fost un mormânt acvatic pentru multe alte nave spaţiale.
Zona se află la aproximativ 3.000 de mile în largul coastei de est a Noii Zeelande şi la 2.000 de mile la nord de Antarctica şi se estimează că naţiunile spaţiale, precum SUA, Rusia, Japonia şi ţările europene, au scufundat acolo peste 263 de resturi spaţiale începând cu 1971.
Raportul a precizat că ISS va efectua manevre de împingere care vor asigura "intrarea în atmosferă în siguranţă".
Obiectivele Staţiei Spaţiale Internaţionale în următorul deceniu
ISS nu se va odihni pe lauri în următorii opt ani. NASA a declarat că obiectivele pentru următorul deceniu includ utilizarea ISS ca "analog pentru o misiune de tranzit pe Marte", potrivit raportului.
„Staţia Spaţială Internaţională intră în cel de-al treilea şi cel mai productiv deceniu al său ca platformă ştiinţifică revoluţionară în microgravitaţie", a declarat Robyn Gatens, director al Staţiei Spaţiale Internaţionale la sediul central al NASA.
„Acest al treilea deceniu este unul al rezultatelor, bazat pe parteneriatul nostru global de succes pentru a verifica tehnologiile de explorare şi de cercetare umană pentru a sprijini explorarea spaţiului cosmic de mare adâncime, pentru a continua să ofere beneficii medicale şi de mediu umanităţii şi pentru a pune bazele unui viitor comercial pe orbita joasă a Pământului”.
„Aşteptăm cu nerăbdare să maximizăm aceste randamente de pe staţia spaţială până în 2030, în timp ce planificăm tranziţia către destinaţiile spaţiale comerciale care vor urma”.
Reuşite pe ISS
Staţia spaţială a găzduit multe premiere ştiinţifice. Primul obiect care a fost imprimat 3D pe staţia spaţială a avut loc în 2014. Astronautul NASA Kate Rubins a secvenţiat ADN-ul în spaţiu pentru prima dată în 2016. Iar cea de-a cincea stare a materiei, numită condensat Bose-Einstein, a fost produsă în spaţiu de laboratorul NASA Cold Atom Lab de pe staţie în 2018.
Astronauţii au învăţat cum să cultive salată verde şi frunze verzi în spaţiu. Prima salată cultivată în spaţiu a fost gustată de astronauţi în 2015. Acum, ei cultivă chiar şi ridichi şi ardei iute pe staţie. Acest lucru ar putea fi folosit pentru a-i ajuta într-o zi pe astronauţi să îşi cultive propria hrană în misiunile spaţiale de mare adâncime.
China, ai cărei astronauţi au fost mult timp excluşi de pe ISS, a lansat anul trecut primul modul al staţiei sale spaţiale planificate. Deşi nu este la fel de mare ca ISS, se aşteaptă ca staţia spaţială chineză să fie complet operaţională până la sfârşitul acestui an.
Rusia a declarat că va părăsi proiectul ISS în 2025 şi intenţionează să îşi construiască propria staţie spaţială care ar putea fi lansată în 2030.
Citește pe alephnews.ro: Liderul de facto din Siria a afirmat că țara este epuizată și nu reprezintă o amenințare pentru vecini sau pentru Occident. Ahmed al-Sharaa vrea ridicarea sancțiunilor internaționale
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:04
-
ieri, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate