- Home
- Life-Inedit
- LOS ANGELES, (25.07.2013, 10:33)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Natalie Portman debutează ca regizoare cu un film bazat pe memoriile scriitorului Amos Oz
Actriţa americană Natalie Portman va debuta în calitate de regizoare cu un lungmetraj care va avea la bază volumul de memorii "A Tale of Love and Darkness" al romancierului Amos Oz, a anunţat miercuri scriitorul isralian.
Urmărește
207 afișări
Natalie Portman (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Actriţa americană de origine iudaică, recompensată cu premiul Oscar în 2011 pentru rolul din drama "Black Swan", va juca în noul proiect cinematografic, în care va interpreta rolul mamei scriitorului Amos Oz, care s-a sinucis atunci când acesta avea 12 ani.
"Natalie Portman a citit «A Tale of Love and Darkness» şi mi-a cerut să îi vând drepturile pentru o adaptare cinematografică în urmă cu cinci-şase ani. Am acceptat, datorită stimei deosebite pe care o am pentru cariera ei. Este o actriţă excelentă", a declarat scriitorul Amos Oz.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape 2200 de voturi diferenţă. Marja se măreşte / Călin Georgescu, primul cu 22,95%
-
Vasile Bănescu a comentat rezultatul alegerilor: Drumul spre sinucidere naţională e nebănuit de scurt şi aparţine populismului
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
Volumul "A Tale of Love and Darkness" relatează copilăria petrecută de Amos Oz în Jerusalimul devastat de război din anii 1940 şi 1950, decesul mamei sale, călătoria sa printr-un kibuţ şi schimbarea politicii Israelului, după înfiinţarea statului israelian.
Amos Oz a precizat că a contribuit şi la scrierea scenariului pentru acest film, iar Natalie Portman va sosi în Israel în luna septembrie pentru a pregăti noua peliculă. Filmările vor debuta în luna septembrie.
Natalie Portman, în vârstă de 32 de ani, s-a născut la Ierusalim, iar bunicii ei pe linie parternă au fost evrei care s-au mutat în Israel venind din Polonia şi România. Actriţa, care a crescut însă în Statele Unite, a dezvăluit faptul că străbunica ei româncă a fost spion pentru serviciile secrete britanice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.
Natalie Portman urmează să fie văzută în curând pe marile ecrane într-un alt film semnat de Terrence Malick, "Knight Of Cups", şi în continuarea unui film cu super-eroi, intitulat "Thor: The Dark World".
Natalie Portman a jucat în 2009 în thrillerul psihologic "Lebăda neagră/ Black Swan", în care actriţa a interpretat rolul unei balerine cu tendinţe de automutilare. Pentru acest rol, Natalie Portman a fost recompensată cu premiul Oscar, dar şi cu un Glob de Aur pentru cea mai bună actriţă în rol principal.
Actriţă, regizoare şi producătoare de film, Natalie Portman a debutat în rolul adolescentei rebele din filmul "Léon", al lui Luc Besson, şi a continuat cu partituri în filme precum "Visând la Beverly Hills", "Ispita/ Closer", "Fantomele lui Goya" şi "V de la Vendetta". Portman a jucat anul trecut în mai multe filme de genuri diferite, printre care comediile "Măria Ta/ Your Highness" şi "Fără obligaţii/ No Strings Attached", filmul de acţiune "Thor" şi drama "Hesher".
Născut pe 4 mai 939 la Ierusalim dintr-o familie cu origini ruse şi poloneze, Amos Oz şi-a schimbat numele de familie în 1954. Din Klausner, numele său de familie a devenit Oz, un cuvânt ebraic care semnifică "forţă, curaj".
Printre cele mai cunoscute cărţi ale sale se numără "Acolo unde urlă şacalii" (1966), romanul său de debut, "Soţul meu, Michael" (1973), "Dealul Sfatului Nelegiuit" (1978), "Cutia neagră" (1988), "Să cunoşti o femeie" (1991), "Pantera din subterană" (1997), "Aceeaşi mare" (2002) şi mai ales romanul autobiografic "Poveste despre dragoste şi întuneric" (2003), considerat o capodoperă a literaturii universale.
Laureat al prestigiosului premiu Goethe pe 2005 în Germania, Amos Oz a primit în 1992 şi celebrul premiu decernat de Asociaţia librarilor germani, premiul Israel pentru literatură în 1998, premiul "Prinţul Asturiei" pentru literatură în 2007 şi premiul Kafka pentru literatură pe 2013.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe